Lato się zaczęło, a z nim problem jak co roku - czym wydepilować okolice bikini. Krem nie wchodzi w grę, bo włoski odrastają równie szybko jak po maszynce do golenia. Pozostaje wybór: wosk u kosmetyczki czy depilator w domu? Jak Wy tą sprawę załatwiacie? Boję się iść do kosmetyczki w obawie, że umrę z bólu ;/
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Okolice bikini i depilator?
Collapse
X
-
Kiedyś słyszałam, że jeśli ktoś obawia się bólu podczas depilacji, może około godziny przed zabiegiem zażyć tabletkę przeciwbólową. Zrobiłam tak kiedyś przed użyciem depilatora (postawiłam na DWIE tabletki) i to była depilacja nóg. I faktycznie było komfortowo... Możesz spróbować, ale jednak okolica bikini może zareagować trochę inaczej ...
-
No tego to jeszcze nie próbowałam - depilacja i tabletki przeciwbólowe. Dobry pomysł w sumie, przetestuję na pewno! Do tej pory żeby zmniejszyć ból, stosowałam tylko zimnych okładów przed, albo przed depilatorem masowałam ciało kostką lodu (taki zastępca nasadki chłodzącej ;p ). Trochę pomagało...trochę.
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment