Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wysuszone dłonie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wysuszone dłonie

witam wszystkich, mam duży problem ze skórą dłoni, ponieważ niezależnie od pory roku pozostaje ona sucha i szorstka.
    walczę z tym kłopotem już dość długo, więc testowałam kremy bardzo różnych firm: Dove, Cztery Pory Roku, Garnier, Nivea), niestety efekt jest krótkotrwały, stąd moje pytanie czy ktoś zna inny skuteczny preparat zwalczający ten problem ? może istnieje jakiś apteczny specyfik tego typu ?

Ja używam Garniera, do rąk zniszczonych- taki w czerwonej tubce- zawsze gdy czuje że mam problem z wysuszonymi dłońmi i działa bardzo dobrze. Co więcej...? Może krem nagietkowy? Też dobrze nawilża, niedrogi, do dostania w każdej aptece

Comment

Jeśli chodzi o garniera, to uważam,że produkty do suchej skóry (czerwony i biały - do wrażliwej) zupełnie nie zdają egzaminu ... Też mam taki problem z tym, że o wiele bardziej nasilony zimą (skóra aż pęka, powstają rany ... nie mówię już o strasznym bólu i pieczeniu). Latem jest w miarę ok, lecz mogłaby być bardziej nawilżona.
      Nie polecę Ci nic konkretnego, ale spróbuj jakiegoś preparatu NATŁUSZCZAJĄCEGO, a nie NAWILŻAJĄCEGO.. Jest bardzo duża różnica. Wydaje mi się, że coś takiego powinno pomóc. Oczywiście kremy natłuszczające są bardzo niekomfortowe, jesli chodzi o ich stosowanie, ale możesz np posmarować ręce grubą warstwą na noc i włożyć rękawiczki. Nie wiem, czy to najlepsza propozycja na lato, ale jestem na 99% pewna, że to załatwi Twój problem.

Comment

a proponuje zastosować ziaja Naturalny krem oliwkowy, naprawdę świetny i natłuszczający. Co prawda jest do twarzy, ale przyznam się, że do pielięgnacji mojej skóry się nie nadaje, bo jest za tłusty, natomiast do rąk jest super. Pewnie producent się pomylił z opakowaniem.)))

Comment

zgadzam się z opinią na temat produktów Gerniera - również moim zdaniem efekty po ich stosowaniu nie są zadowalające !

jeśli Twój problem jest naprawdę poważny proponuję zastosowanie kremu półtłustego, który można kupić w aptece i nazywa się Dermosan. jest to produkt przeznaczony do regeneracji oraz nawilżania skóry. zawiera witaminy A i E, filtry przeciwsłoneczne chroniące skórę przed niepożądanymi skutkami wpływu promieni słonecznych oraz jej wysuszeniem. krem ten jest również bezpieczny dla alergików. powinien Ci pomóc !

Comment

A ja na moje suche dłonie kładę krem Eveline "niewidzialne rękawiczki" sprawdza się w każdej sytuacji w zimie i latem. Krem szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy, czyli na noc idealny nawet gruba warstwa. Stosowałam już wiele wynalazków i ten przypadł mi do gustu najbardziej i cenowo też ( parę złotych). Szczerze polecam

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
            Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
            masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
            X