Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wizyta u ginekologa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wizyta u ginekologa

Kiedy powinnam po raz pierwszy wybrać się do ginekologa...? Boję się, że powinnam była zrobić to już dawno... I, że im później , tym gorzej ... Jaki jest odpowiedni wiek na pierwszą wizytę? Wiek, albo może raczej, odpowiedni moment.. Czy taka wizyta powinna się odbyć przed rozpoczęciem współżycia , czy to nie jest konieczne ? Dziewczyny, piszcie o swoich pierwszych wizytach, ponieważ trochę się obawiam ...
    A i .. Jak powinnam się do tej wizyty przygotować?

Najlepiej w wieku około 17/18 lat, profilaktycznie. Przygotować się nie musisz - to naprawdę nie jest nic strasznego Też pamiętam, że się okropnie bałam pierwszej wizyty, ale doktor do którego poszłam był (i jest, bo dalej do niego chodzę) bardzo miły i nie zadawał zbędnych, krępujących pytań. Ważne jest aby wybrać ginekologa, który nie zrazi do siebie na początku - pierwszy raz byłam u pani ginekolog, do której weszłam i po 5tym pytaniu, powiedziałam, że mam miesiączkę i nie mogę być w danym dniu badana - okropnie nieprzyjemna kobieta Tak więc moja rada: zapytaj się mamy, cioci, kogoś ze znajomych, żeby Ci poleciły dobrego ginekologa i bez obaw

Comment

Hmm, to ja też przegapiłam ten czas. Szczerze mówiąc, w ogóle się nad tym nie zastanawiałam... a słuchajcie, jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne , tooooo .. o co pan doktor może się mnie pytać?????

Comment

rozumiem, że chcesz zacząć stosować? może Cię zapytać dlaczego chciałabyś taką formę antykoncepcji, na pewno będzie zadawał pytania odnoszące się przeciwwskazań w stosowaniu, aha i zawsze powinnaś mieć przy sobie karteczkę, gdzie masz spisane kiedy miałaś kilka ostatnich okresów.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X