Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szkodliwe tampony?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szkodliwe tampony?

Mam pewna obawę. Ostatnio mój ginekolog, powiedział mi, że lepiej by było, żebym przestała używać tampony. Podobno robią mi sie od nich stany zapalne ;/ Co Wy o tym myslicie? Ja bez nich żyć nie mogę! Basen, siłownia, czy inne okazje, gdzie są niezastąpione... co wtedy robić? Boję się ich zakładać, żeby czegoś poważniejszego z tego nie wynikło ;/

Słyszałam że powodują problemy, gzyż wchłaniają warstwę korzystnych (tych dobrych) barterii, które mają zapobiegać różnym zarazkom. W ten sposób łatwiej możesz się czymś zarazić, stąd też częste stany zapalne.

Comment

Hmm, ja nigdy o czymś takim nie słyszałam ... Na opakowaniu producenci nic na ten temat nie piszą. Myślę, że gdyby było tak, jak mówicie, to 50-60% kobiet skarżyłaby się na takie problemy, bo podejrzewam, że właśnie tyle używa tamponów.
      Może te podrażnienia, o których mowa to sprawa jednostkowa, może dotyczy tylko niektórych kobiet. Bo , jak wiadomo, każda ma inny organizm

Ale jeśli już mowa o szkodliwosci tamponów, to ... Pamiętajmy o h i g i e n i e... Bo, gdy zapomnimy, to wówczas dopiero może to być dla nas szkodliwe i skończyć się nieprzyjemną chorobą...

Comment

Mam bardzo częste stany zapalne i też myślałam, że powodują je tampony, mimo że mój ginekolog temu zaprzeczał. Mimo wszystko zaczęłam od jakiś 3 miesięcy używać samych podpasek. Co się okazało stan zapalny się pogorszył
        Więc skłaniam się do stwierdzenia, że to tylko mit z tymi tamponami.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X