hej, ostatnio usłyszałam informację zupełnie dla mnie nową, a konkretnie rzeczy na temat tzw. szoku toksycznego. zastanawiam się czy rzeczywiście jest prawdą, że jeśli nie zmieni się tamponu w czasie do 4 godzin można doprowadzić do zatrucia i infekcji organizmu przez toksyny ? słyszałam także, że taki właśnie szok toksyczny doprowadza do śmierci, czy jest to prawda ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
szok toksyczny ??
Collapse
X
-
szok toksyczny to termin, którym w latach 80' określano właśnie takie opisane przez Ciebie infekcje, ale później lekarze doszli do wniosku, iż nie były one powodowane zbyt rzadkim zmienieniem tamponów, lecz ich rodzajem, który wycofano z rynku.
obecnie lekarze twierdzą, że zmienianie tamponów nie co 4, lecz co 8 h także jest dopuszczalne. ja osobiście jednak czułabym się raczej bardzo niekomfortowo już po 5 h :/
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment