Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wysuszona skóra

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wysuszona skóra

jak pielęgnować skórę wysuszoną do tego stopnia, że nie poddaje się próbom nawilżania przez balsamy i olejki? jest tak dramatycznie sucha, że czuję się jak bym miała pustynię na ciele ;/ koszmar. łuszczy się a na dodatek jest okropna w dotyku. co mam na nia nakładać?

olejki, a może masło shea? próbowałaś? ja nie mam tak wielkeigo problemu jak ty, zwykle jak mam suchą skórę, starczy wsmarować trochę oliwy z oliwek extra vergine ) i jest idealnie!!! spróbuj i ty i napisz czy ci pomogło...

Comment

Napisał Cheril Zobacz post
      jak pielęgnować skórę wysuszoną do tego stopnia, że nie poddaje się próbom nawilżania przez balsamy i olejki? jest tak dramatycznie sucha, że czuję się jak bym miała pustynię na ciele ;/ koszmar. łuszczy się a na dodatek jest okropna w dotyku. co mam na nia nakładać?
      hej Cheril na tak wysuszona skórę jak opisujesz stosuję miód odżywczy Sanflore - jest bardzo tłusty i jak go używam po kąpieli to natychmiast mam efekty nawet kolana wyglądają tak jak powinny ale jeśli Tobie nic nie pomaga, to może powinnaś skoczyć do dermatologa? ;/

Comment

Po kąpieli, w mokrą skórę wsmarować olejek! :-) No chyba prostszej metody na nawilżenie skóry nie ma ;-) Ja zawsze stosuję olejek Sanoflore. Efekty są, skóra gładziutka i jędrna, a do tego ślicznie pachnie :-) Jak kwiatuszki :-)

Comment

Glinka Ghassoul!!

Miałam podobny problem i pomogła mi Glinka Ghassoul z Maroka... Brzmi dosyć egzotycznie ale można ją dostać na allegro dosyć tanio. Bardzo fajnie nawilża i regeneruje skórę. Polecam, poczytaj sobie o niej. Tutaj jest chyba najtaniej na allegro: Glinka Ghassoul !! 100% oryginalna z Maroka!! 50g! (1541549768) - Aukcje internetowe Allegro

Comment

katarinka, jeśli trochę poczytasz i popytasz choćby kosmetyczek, to dowiesz się, że na wysuszoną skórę wcale nie jest dobry olejek. Ja bym proponowała raczej masło do ciała, może masło z dodatkiem oliwki z Flosleku? Bardzo fajnie pielęgnuje.

Comment

Hej ja miałam podobny problem i rozwiązałam go żelem pod prysznic i balsamem do ciała NATURAGREEN dostępny na allegro Są to kosmetyki na bazie rumianku i aloesu Moze i tobie pomoże mapisz jestem ciekawa))

Comment

Dobre kremy załatwiają problem. Polecam ci krem kwiatowy nawilżający HB. Dokładniej - Krem kwiatowy nawilżający Bogaty skład, poprawia cerę. W zasadzie można stosować przy każdej cerze.

Comment

Rumianek jako składnik czasem może uczulać więc byłbym ostrożna. Na pewno warto stosować kosmetyki z aloesem, on bardzo dobrze nawilża.

Comment

HB ma serię kosmetyków Out & About z których większość właśnie zawiera aloes. Generalnie te kosmetyki powstają na bazie ziół i witamin, tak więc co do ich wartościowości, zastrzeżeń mieć nie można.

Comment

a ile wody dziennie wypijasz?! przy odwodnionym organizmie zaden kosmetyk nie pomoze

Comment

Jak meczy cię sucha skóra to zajrzyj tutaj
                        Skuteczne preparaty na wypadanie włosów

Comment

Napisał Flawia Zobacz post
                          a ile wody dziennie wypijasz?! przy odwodnionym organizmie zaden kosmetyk nie pomoze
                          Hmm to woda ma wpływ na suchość skóry? Piję dużo wody, a mam podobny problem :P

Staram się stosować peeling do ciała złuszczający suchy naskórek, później olejek i jeszcze posiadam balsam do bardzo suchej skóry. Moja kuracja nawet się sprawdza

Mój ulubiony olejek wygląda tak:

Click image for larger version

Name:	xl_vitamin_kraeuter_oel__1291290963.jpg
Views:	1
Size:	6.4 KB
ID:	3119

Comment

Chamomile as an element can sometimes sensitize so I would be cautious. You will definitely want to use beauty products with natural aloe-vera, it hydrates very well.
                            weight loss Des Moines

Comment

Jestem fanką wszelkich wszelkich balsamów, balsamików, naturalnych musów i kremów do ciała - tego wszystkiego co nadaje skórze wyjatkowo miłą powierzchowność ;-)... to głównie znajduje się w moim domu to co mogę Wam polecić ze swojej półki na tak suchą skórę - to prześwietny naturalny mus do ciała -> » Naturalny mus do ciała , w którym zakochałam się od pierwszego posmarowania ;-)
                              pozostawia na ciele powłokę, która utrzynuje się w zależności od stanu skóry - myslę, że jeśli zwykłe - a tym bardziej naturalne produkty nie pomagaja - to moze warto iść do dermatologa?

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
                              Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
                              masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
                              X