jak pielęgnować skórę wysuszoną do tego stopnia, że nie poddaje się próbom nawilżania przez balsamy i olejki? jest tak dramatycznie sucha, że czuję się jak bym miała pustynię na ciele ;/ koszmar. łuszczy się a na dodatek jest okropna w dotyku. co mam na nia nakładać?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wysuszona skóra
Collapse
X
-
Napisał Cheril Zobacz postjak pielęgnować skórę wysuszoną do tego stopnia, że nie poddaje się próbom nawilżania przez balsamy i olejki? jest tak dramatycznie sucha, że czuję się jak bym miała pustynię na ciele ;/ koszmar. łuszczy się a na dodatek jest okropna w dotyku. co mam na nia nakładać?
Comment
-
Glinka Ghassoul!!
Miałam podobny problem i pomogła mi Glinka Ghassoul z Maroka... Brzmi dosyć egzotycznie ale można ją dostać na allegro dosyć tanio. Bardzo fajnie nawilża i regeneruje skórę. Polecam, poczytaj sobie o niej. Tutaj jest chyba najtaniej na allegro: Glinka Ghassoul !! 100% oryginalna z Maroka!! 50g! (1541549768) - Aukcje internetowe Allegro
Comment
-
Dobre kremy załatwiają problem. Polecam ci krem kwiatowy nawilżający HB. Dokładniej - Krem kwiatowy nawilżający Bogaty skład, poprawia cerę. W zasadzie można stosować przy każdej cerze.
Comment
-
Napisał Flawia Zobacz posta ile wody dziennie wypijasz?! przy odwodnionym organizmie zaden kosmetyk nie pomoze
Staram się stosować peeling do ciała złuszczający suchy naskórek, później olejek i jeszcze posiadam balsam do bardzo suchej skóry. Moja kuracja nawet się sprawdza
Mój ulubiony olejek wygląda tak:
Comment
-
Chamomile as an element can sometimes sensitize so I would be cautious. You will definitely want to use beauty products with natural aloe-vera, it hydrates very well.
Comment
-
Jestem fanką wszelkich wszelkich balsamów, balsamików, naturalnych musów i kremów do ciała - tego wszystkiego co nadaje skórze wyjatkowo miłą powierzchowność ;-)... to głównie znajduje się w moim domu to co mogę Wam polecić ze swojej półki na tak suchą skórę - to prześwietny naturalny mus do ciała -> » Naturalny mus do ciała , w którym zakochałam się od pierwszego posmarowania ;-)
pozostawia na ciele powłokę, która utrzynuje się w zależności od stanu skóry - myslę, że jeśli zwykłe - a tym bardziej naturalne produkty nie pomagaja - to moze warto iść do dermatologa?
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment