Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

alergia na antyperspirant...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• alergia na antyperspirant...

hej, pomóżcie mi, mam delikatny problem... po użyciu antyperspirantu mam jakieś uczulenie pod pachami, wyskakują mi takie małe plamki czerwone :/ stosowałam już różne rodzaje- tak samo działają te w sprayu jak i w sztyfcie i różnych firm...nie wiem co robić, antyperspirant ważna rzecz a ja nie mogę jej używać

diancia, ja myślę, że to nie jest uczulenie na antyperspirant, tylko zwykłe uczulenie po depilacji ...

Comment

alergia na antyperspirant

diancia, niestety muszę Cię zmartwić - to jest alergia... ja cierpię na to samo... nie wiem, w jakim stopniu jest zaawansowana Twoja alergia... moja przejawia się tym, że najpierw jest zaczerwieniowe miejsce, a raczej kropki czerwone... potem - jak sobie porządnie to rozdrapię (bo nie sposób tego nie drapać) dochodzi do takiego stopnia, że pojawiają się ropiejące krostki... to jest najgorsze... TO dopiero swędzi... masakra... fachowo to nazywa się alergią kontaktową lub wypryskiem kontaktowym... mogłaś się uczulić np. na starą maszynkę do golenia (czyli używaną dłuższy czas)... ja tak się już urządziłam po raz trzeci w życiu... jeśli to i Ciebie dotknęło, to mogę Ci poradzić, żebyć unikała wszelakich metalowych i niklowanych rzeczy... począwszy od zegarków na rękę, kończąc na ubraniach, które mogą mieć niklowane elementy... biżuteria - zwracaj uwagę na łańcuszki, wisiorki itp. Mogą być bezniklowe, posrebrzane, ale z doświadczenia (nieciekawego) wiem, że mają zapięcia metalowe lub niklowane... gdybyś miała jakieś dodatkowe pytania, to wal śmiało... wiele osób cierpi na alergie kontaktowe...

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
      X