Od jakiegoś czasu mam częste bóle głowy, zwłaszcza po długim dniu pracy przy komputerze. Staram się unikać tabletek i szukam bardziej naturalnych metod na złagodzenie bólu. Czy są jakieś skuteczne sposoby, które pomagają w takich przypadkach?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Naturalne sposoby na ból głowy
Collapse
X
-
Jeśli unikasz leków, warto spróbować kilku naturalnych metod. Często bóle głowy wynikają z odwodnienia, więc warto zacząć od wypicia dużej szklanki wody. Pomaga też herbata ziołowa, zwłaszcza z miętą, melisą czy imbirem, które działają rozluźniająco i poprawiają krążenie. Możesz sprawdzić specjalne mieszanki ziół dedykowane na bóle głowy, np. tutaj: https://loremvit.pl/herbata-na-bol-glowy/. Poza tym dobrze działa chłodny okład na czoło albo delikatny masaż skroni olejkiem miętowym.Last edited by Nonni; 06-03-25, 10:15 AM.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Planujemy zrobić ogrodzenie ze sztachet metalowych i celujemy w długość ok. 120 cm. To ma sens? Nie będą za niskie?
-
Channel: Tryb Życia
Wczoraj, 01:13 PM -
-
Zastanawiam się nad montażem klimatyzacji w domu jednorodzinnym. Czy to dobra inwestycja? Jakie są koszty eksploatacji i czy urządzenie sprawdza się...
-
14-05-25, 01:15 PM -
-
Dziewczyny co najlepiej pomoże>
Od jakiegoś czasu odczuwam totalny brak energii na wszystko...
-
Channel: Ciało
13-05-25, 02:01 PM -
-
Zależy mi na prywatnej wizycie, nie chcę czekać tygodniami. Ktoś był ostatnio u jakiegoś lekarza w Rzeszowie i może coś podpowiedzieć?
-
Channel: Ciało
13-05-25, 10:32 AM -
-
Jak w temacie Czy taka wizyta coś Wam dała i Wam pomogła?
Zastanawiam się czy iść czy nie ma sensu-
13-05-25, 09:55 AM -
Comment