Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Worki pod oczami - jak zwalczyć

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Worki pod oczami - jak zwalczyć

Mam je praktycznie zawsze, niezależnie od tego, czy jestem wyspana, czy nie ... No, może czasem są większe. Nie wiem, czy w ogóle szukać jakiegoś specyfiku na to, czy nic mi nie pomoże, bo po prostu mam taką budowę oczu... Może macie jakieś sprawdzone kremy lub inne produkty na te cienie pod oczami? Używałam takiego zielonego produktu Garniere z jakąś taką kulką niby-chłodzącą. POmagał TROSZECZKĘ, ale to naprawdę tylko odrobinkę.
    Używacie czegoś na wory, co mogłybyście mi polecić?

Słyszałam, że rewelacyjnym preparatem na opuchnięcia pod oczami jest sztyft Mary Kay (Od). Nie jest najtańszy, ale dla osoby z naprawdę dużym problemem-bezcenny.
    Dodatkowo mogą zadziałać delikatne masaże okolicy oczu, które będą miały za zadanie przepchnięcie zalegającej limfy z okolicy powiek.

Comment

I zimne okłady z herbaty albo świetlika (to takie zioło, możesz kupić w zielarskim). Do tuszowania przyda się dobry korektor rozjaśniający. Ja na swoje worki nie stosuję silnych kremów tylko te żele z floselku ze świetlikiem - na mój problem z workami wystarczające. A robiłaś badania krwi? Może problem jest wewnątrz organizmu?

Comment

problem z "worami" pod oczami może być natury medycznej i mieć związek z układem krążenia.
        Czytałam kiedyś taki artykuł w jednej z kolorowych gazet, że ten problem często jest pomijany, a to oznaki poważnego schorzenia. Lepiej zamiast używać świetlika czy innych kremów iść do lekarza.

Comment

może to być też efekt zmęczenia, ale to bardziej urlop jest potrzebny i chwila relaksu.

Comment

To prawda. Osoby chore na wątrobę i mające problemy z układem pokarmowym bardzo często mają problemy z "workami" pod oczami. Często jest to także problem z tarczycą. Jeśli okłady z herbaty i świetlika nie pomagają, a specyficzne kremy także nie dają żadnego efektu, warto skonsultować to z lekarzem..

Comment

To jest ponoć kapitalny produkt

Moja koleżanka, która od lat walczy z „z balkonami” pod oczami sprawiła sobie taki zestaw : Twierdzi, że działa Colorescience Cosmetics - Eye Candy Trio Kit - YouTube

Comment

Tak, to na pewno zatuszuje cienie pod oczami, ale proponuję także używać kremu, który będzie je usuwał. Plus masaż limfatyczny okolic oczu.

Comment

Ja słyszałam, że dobre są okłady z torebek z herbatą, zawsze można spróbować.
                  Skuteczne preparaty na wypadanie włosów

Comment

Tak, na zmęczone oczy. Znalazłam jeszcze hypoalergiczny krem nawilżający pod oczy z Flosa, bardzo delikatny. Myślę, że może być to dobre rozwiązanie dla osób z suchą skórą. Często skóra wokół oczy jest mocniej przesuszona, wiotka, szarawa co sprzyja cieniom.

Comment

zimne łyżeczki lub okład z herbaty

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
                      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
                      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
                      X