Zastanawiam się, czy zacząć robić sobie paznokcie hybrydowe sama w domu. W salonie bywa różnie, a chciałabym mieć większą kontrolę. Tylko trochę boję się uczuleń i zniszczenia paznokci. Jakie macie doświadczenia?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Paznokcie hybrydowe w domu
Collapse
X
-
Za sporą część uczuleń faktycznie odpowiada źle zrobiony manicure – przede wszystkim niewłaściwe utwardzenie lakieru. Wtedy substancje alergenne przedostają się do organizmu. Podobnie jest przy zalanych skórkach. Jeśli chcesz robić sobie paznokcie sama, to zainwestuj w dobry sprzęt: porządną lampę i frezarkę. Zdejmowanie acetonem naprawdę nie jest dobrym pomysłem, bo rozmiękcza płytkę i pogarsza jej kondycję. Warto też iść na kurs – nauczą Cię tam podstaw i unikniesz błędów, które mogą kosztować zdrowie paznokci. Ja sama zniszczyłam sobie paznokcie źle nakładaną hybrydą i ich leczenie trwało miesiącami. Dopiero kurs otworzył mi oczy, a i tak stwierdziłam, że wolę zaufać profesjonalistce. A jeśli chcesz spróbować w domu, to wybieraj lakiery dobrej jakości – np. tutaj masz opcję hybryd, które naprawdę trzymają się długo i nie niszczą płytki: https://misseco.pl/lakier-hybrydowy-...iagniecie-reki
Najnowsze wątki
Collapse
-
Zastanawiam się, czy zacząć robić sobie paznokcie hybrydowe sama w domu. W salonie bywa różnie, a chciałabym mieć większą kontrolę. Tylko trochę...
-
Channel: Kosmetyki
10-09-25, 03:11 PM -
-
Hej, szukam dobrego ginekologa w Rzeszowie. Wyszedł mi pozytywny test ciążowy, ale trochę się boję, czy to na pewno ciąża i jakie badania powinnam...
-
Channel: Kosmetyki
10-09-25, 02:27 PM -
-
U córki łuszczyca skóry głowy dalej się utrzymuje, mimo że ma wakacje, zero szkoły, zero stresu. Słońce, dużo odpoczynku, a zmiany jak były,...
-
Channel: Tryb Życia
09-09-25, 09:36 AM -
-
Rozważam modernizację naszego ośrodka kultury i patrzę na możliwości oferowane przez Wamat jako sceny producent . Zastanawiam się czy nowoczesne...
-
Channel: Dodatki i Akcesoria
28-08-25, 11:58 AM -
-
Heja
Myślę o modernizacji naszej linii produkcyjnej i rozważam inwestycję w Smart Factory Software oferowane przez Nexelem. Wydaje...-
Channel: Dodatki i Akcesoria
28-08-25, 11:15 AM -
Comment