Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Paznokcie hybrydowe w domu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Paznokcie hybrydowe w domu

Zastanawiam się, czy zacząć robić sobie paznokcie hybrydowe sama w domu. W salonie bywa różnie, a chciałabym mieć większą kontrolę. Tylko trochę boję się uczuleń i zniszczenia paznokci. Jakie macie doświadczenia?

Za sporą część uczuleń faktycznie odpowiada źle zrobiony manicure – przede wszystkim niewłaściwe utwardzenie lakieru. Wtedy substancje alergenne przedostają się do organizmu. Podobnie jest przy zalanych skórkach. Jeśli chcesz robić sobie paznokcie sama, to zainwestuj w dobry sprzęt: porządną lampę i frezarkę. Zdejmowanie acetonem naprawdę nie jest dobrym pomysłem, bo rozmiękcza płytkę i pogarsza jej kondycję. Warto też iść na kurs – nauczą Cię tam podstaw i unikniesz błędów, które mogą kosztować zdrowie paznokci. Ja sama zniszczyłam sobie paznokcie źle nakładaną hybrydą i ich leczenie trwało miesiącami. Dopiero kurs otworzył mi oczy, a i tak stwierdziłam, że wolę zaufać profesjonalistce. A jeśli chcesz spróbować w domu, to wybieraj lakiery dobrej jakości – np. tutaj masz opcję hybryd, które naprawdę trzymają się długo i nie niszczą płytki: https://misseco.pl/lakier-hybrydowy-...iagniecie-reki

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
    Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
    masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
    X