Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

peeling enzymatyczny

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• peeling enzymatyczny

Widziałam taki produkt w sklepie w takiej tubce. Co to właściwie jest? Jak działa? Przetestowała któraś z was taki peeling?
    Jakie są efekty po jego zastosowaniu i czym różni sie od zwykłego??

Ja mam peeling enzymatyczny Perfecty i jest ok Peeling enzymatyczny od "zwykłego" rózni się tym, że nie ma w nim żadnych drobinek, którymi pocierasz naskórek. Złuszczanie odbywa się w sposób chemiczny. Część naskórka jest jakby rozpuszczana przez ten peeling.
    Ten mój jest taki, że nakładasz go na noc i rano zmywasz ciepłą woda. I faktycznie działa. Skóra jest mięka i oczyszczona, bardzo delikatne przebarwienia znikają. Wiadomo, że nie jest to efekt peelingu chemicznego z salonu kosmetycznego, ale jednak... jednak działa to rozwiązanie dobre dla skóry trądzikowej, ponieważ używając go nie rozprzestrzeniasz zanieczyszczeń poprzez pocieranie. Super sprawa, polecam wszystkim

Comment

Dodam jeszcze tylko, że peelingi enzymatyczne są bardziej bezpiecznymi peelingami dla skór wrażliwych, naczyniowych i suchych, na które źle działają peelingi mechaniczne (te z granulkami ściernymi). Oraz w zupełności zgodzę się jeśli chodzi o cery trądzikowe; bakterie nie roznoszone są na inne partie twarzy jak w przypadku peelingów mechanicznych.
      Sama używam tylko takich i jestem bardzo zadowolona z ich działania.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
      X