Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trądzik różowaty czy ogrzewanie i nagłe zmiany temperatur mogą wywoływać zaostrzenia?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Trądzik różowaty czy ogrzewanie i nagłe zmiany temperatur mogą wywoływać zaostrzenia?

Macie przy trądziku różowatym pogorszenie skóry w sezonie grzewczym? Rumień, pieczenie, grudki? Zastanawiam się, czy to normalne, że zaczyna się u mnie, gdy tylko pojawia się ogrzewanie .... Co radzicie?

Proszę przyjrzeć się, czy to nie zaczyna się dokładnie od okresu ogrzewania – grzejniki w domu, w pracy, ciepły nawiew w aucie. Ja dopiero po latach zauważyłam, że wszystkie moje problemy ze skórą zaczynają się właśnie wtedy.
    Przy TR polecam unikać nadmiernego przegrzewania, bo skóra reaguje błyskawicznie.
    W pielęgnacji bardzo pomagało mi wyciszenie skóry łagodnymi kosmetykami, np. Acnerose, bo w sezonie grzewczym wszystko potrafi mnie podrażnić i skóra potrzebuje maksymalnie spokojnej rutyny.​

Comment

Dokładnie. Różnice temperatur robią mi dramat na twarzy – wyjście z ciepłego pomieszczenia na chłód i od razu rumień.
      Żeby skóra mniej reagowała, trzymam się bardzo delikatnych produktów i minimalizuję wszystko, co może ją dodatkowo obciążyć. Najbardziej stabilnie było u mnie na zestawie Acnerose, bo wszystko jest skomponowane pod wrażliwą, naczynkową cerę i nie muszę się zastanawiać, co z czym mieszać:
      Kup Zestaw Acnerose z Darmową Wysyłką w 24h. Krem na dzień, krem na rano, pasta na noc i płyn oczyszczający. Sprawdź opinie, Kup teraz prosto od producenta.

Ogrzewanie + różnice temperatur to klasyczne wyzwalacze TR, więc dobra pielęgnacja naprawdę pomaga ograniczyć te reakcje.​

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
      X