Kochane planuję otwarcie swojego własnego gabinetu stylizacji paznokci. Ile mniej więcej powinnam na to przeznaczyć?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Otwarcie gabinetu stylizacji paznokci
Collapse
X
-
Ok. 50k-60k, licząc z remontem, wyposażeniem (z wyjątkiem frezarki, maszynki do pmu i pigmentów, bo to miałam wcześniej).
Urządzałam wnętrze niemalże od zera, salon to było jedno duże pomieszczenie + łazienka i małe zaplecze (odpowiednik kotłowni). Kupowałam sprzęty, produkty, meble itp.
Dodam, że początkowo myślałam, że zmieszczę się w góra 25-30k, ale moi wstępny kosztorys powstawał przed tymi wszystkimi podwyżkami cen i nie zakładał stawiania tylu ścianek itp.
Jeśli kochana planujesz taki biznes, polecam zajrzeć sobie na stronę polski bezgotówkowej:
Dołącz do działań Fundacji Polska Bezgotówkowa, odbierz terminal płatniczy za 0 zł i rozwijaj z nami płatności bezgotówkowe w Polsce!
Sa tutaj porady jak wprowadzić do firmy terminal płatniczy.
Najnowsze wątki
Collapse
-
1. U kogo robiłyście ? Jaka kwota?
2. Czy jesteście zadowolone? A może żałujecie bądź coś poszło nie tak?
3. Jak wasza rekonwalescencja...-
Channel: Tryb Życia
Wczoraj, 12:21 PM -
-
Hej, szukam ciekawych zabawek do ogrodu

Czym bawia się obecnie Wasze maluchy?...-
12-05-26, 02:34 PM -
-
Hej, czy któraś z was dostała diagnozę zaburzeń osobowości narcystycznych? Terapueta twierdzi że je mam i nie bardzo akceptuje to że ja uważam,...
-
05-05-26, 11:06 AM -
-
Czy zaplanowaliście może już wakacje z maluchami? Gdzie się wybieracie w tym roku?
...
-
05-05-26, 10:58 AM -
-
Hej dziewczyny
Mam pytanie - jak oszczędzacie przy niedużym budżecie?
Chodzi mi o takie codzienne rzeczy - na czym najbardziej udaje Wam...-
05-05-26, 10:46 AM -

Comment