Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ugryzienia komarów!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ugryzienia komarów!

Błagam, doradźcie czym się smarować, żeby nie gryzły, albo co przykładać na ugryzione już miejsca. Fenistil mi nic nie daje, offy i inne spray'e przeciwko nim też ;/ W tym roku to prawdziwa plaga! Gdzie się nie ruszę, po powrocie jestem cała w swędządze, okropne, czerwone plamki.

znam ten ból- komary po prostu lgną do mnie jeśli jesteś w jakimś zamkniętym pomieszczeniu (np. wieczorem wlatują Ci komary do pokoju a w nocy gryzą) to zadziwiająco dobrze działają różnego rodzaju kadzidełka. Kiedyś była taka spiralka zielonkawa. Nie wiem niestety gdzie można coś takiego teraz kupić... ale nie wiedzieć czemu komary jakoś nie lubią takich zapachów
    a jeśli już pogryzły... chyba najbardziej znany sposób- ślina. serio pomaga. jak swędzi- nie drapać, tylko nanieść troche śliny. na chwile przestanie, a jeśli znow zaczyna swędzieć- znów poślinić. pare razy tak zrobić i przestaje swędzieć

Comment

znalazłam ostatnio genialny sposób na komary - balsam waniliowy lub kokosowy! przeczytałam gdzieś, że komary nie lubią słodkich zapachów, więc posmarowałam się balsamem o zapachu kokosa. faktycznie mnie nie gryzą! a taki zapach na pewno lepszy niż kwas - który też je podobno odgania.

Comment

ze środków odstraszających komary polecam spray MUGGA. może nie jest to środek tak powszechnie znany i reklamowany jak OFF, ale przynajmniej widać jakieś efekty, czego nie można powiedzieć o tym drugim.

a co jeśli już zostaniemy pogryzieni ? ja stosuję od lat AUTAN i odrobinę pomaga, jednakże nie jest to niestety złoty środek.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X