Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Eko kosmetyk warto czy nie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Eko kosmetyk warto czy nie?

Jakie macie doświadczenie dotyczące ekologicznych kosmetyków? Stosujecie? A może niektóre z was całkowicie wyrzuciły ze swej toaletki chemię i używają wyłącznie naturalnych kosmetyków? A może to tylko taka chwilowa moda na bycie eko?

Warto)

Właściwości kosmetyków naturalnych Już w starożytności kąpiel w mleku uważano za zabieg najbardziej sprzyjający urodzie, jednakże w miarę upływu czasu kosmetyki naturalne były stopniowo zamieniane na kosmetyki chemiczne. Obecnie kosmetyki naturalne w czystej postaci używa się tylko okazjonalnie, bowiem wymaga to poświęcenia czasu oraz cierpliwości. Wygodniej jest sięgnąć po naturalny kosmetyk wykonany drogą chemiczną, który niestety nie ma już tyle właściwości leczniczych co swój pierwowzór, jednakże jeżeli chodzi o efekty, nie da się go porównać ze zwykłym chemicznym preparatem. Mimo tego, że naturalne specyfiki są droższe, jednakże warto w nie zainwestować, ponieważ w ten sposób inwestujemy we własne zdrowie a jest to inwestycja bezcenna. Warto także wspomnieć, że preparaty naturalne mają znacznie krótszy termin przydatności niż chemiczne, przeznaczone są głównie dla osób z wrażliwą cerą, podatną na uczulenia oraz podrażnienia spowodowane chemicznymi składnikami. Kosmetyki naturalne wobec coraz to nowym odkryciom nauki skutecznie utrzymują swoją pozycję wśród kosmetyków z substancji syntetycznych, które tak mocno bombardują do nas z rozmaitych reklam. Wspaniale dbają nie tylko o urodę, piękno oraz pielęgnują nasze ciało ale także mają znaczny wpływ na wszystko to co kryje się za słowem zdrowie. Wiec warto zainwestować i spróbować bo pamiętajcie inwestujecie w siebie i swoje zdrowie A ja osobiście używam kosmetyków NATURAGREEN są rewelacyjne polecam)
    www.naturagreen.pl

Comment

Ekologicznych kosmetyków nie stosowałam, ale zawsze zwracam uwagę na to czy nie mają za dużo składników chemicznych.

Comment

A widzisz, to ja od czasu do czasu pozwalam sobie na taką małą przyjemność i kupuję coś eko. Najchętniej inwestuję w mydła ekologiczne, naturalne są o niebo lepsze od zwykłych, wysuszających i też bardziej wydajne. Miałam też kilka produktów z beECO, kilka z alterry. Jeśli krem, czy balsam jest w granicach 30zł to na taki ekoprodukt czasem można sobie pozwolić. karola, zdaję sobie sprawę, że w kosmetykach jest masa chemii ale hm... jak pielęgnować się naturalnie i nie stracić fortuny?

Comment

Korzystam z kosmetyków od Hb. To produkty na bazie ziół i witamin. Na żadnym się nie zawiodłam, a kilka już testowałam.
          Generalnie szukam solidnych kosmetyków w dobrych cenach - tutaj akurat się udaje. Ich cały asortyment macie tutaj - Strona główna

Comment

Powiedz jak wchodzi ci to cenowo miesięcznie. Też bym chciała być bardziej eko, jednak większość kosmetyków jest dość droga. Ja najchętniej pielęgnację twarzy najchętniej zostawiłabym kosmetykom Botani, o których już kiedyś wspominałam, jednak cena ogranicza mnie do jednego, dwóch produktów. A są naprawdę świetne. Te o których piszesz, też wcale niewiele tańsze. Co mają w składzie?

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
            Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
            masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
            X