mam problem, który mnie bardzo martwi, ponieważ ostatnio zaczęły mi wypadać włosy. jest to bardzo niepokojące, ponieważ znajduję ich znacząco więcej rano na poduszce i na szczotce. zupełnie nie wiem co mam robić. czy może to być spowodowane złą dietą czy tez brakiem jakiegoś mikroelementu ? słyszałam, że na podobne problemy pozytywnie wpływa wyciąg ze skrzypu. czy jest to prawda, a jeśli tak to jakie preparaty zawierające go polecacie ? czy warto stosować szampony i odżywki przeciwko wypadaniu włosów, a jeśli tak to jakie są w 100% skuteczne ? czy mogą być inne powody mojego problemu ? pomóżcie !
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wypadanie włosów
Collapse
X
-
To, że zaczęły Ci wypadać włosy oznacza, że są one osłabione. Może brakować Ci witamin (tu polecam literature fachową ). Dobry jest np. szampon pokrzywowy, albo tak jak powiedziałaś, ze skrzypu. Również, jeśli masz długie włosy, to może warto pomyśleć o ich podcięciu (nie same końcówki, tylko troche więcej). Czasem warto się przemęczyć, bo cebulki włosów stają się mocniejsze i może to zmniejszyć wypadanie włosów
-
może warto też wypróbować kosmetyk dostępny w każdej drogerii, czyli szampon Dove Hair Fall Control w zestawie z odżywką ?
jeśli prostsze sposoby Ci nie pomogą może warto zastanowić się nad innymi przyczynami wypadania włosów jak np. osłabienie czy anemia i udać się na badania do lekarza ? ja na przykład miałam problem z wypadaniem włosów po kuracji antybiotykowej :/
Comment
-
Jeśli bardzo się martwisz, to wybierz się do dermatologa.
Ale na pocieszenie powiem Ci, że ja ok. 2 razy do roku wpadam w panikę z tego samego powodu. Mniej więcej jesienią i na wiosnę. Nie wiem, co się wtedy dzieje z moimi włosami, ale faktycznie znajduję na szczotce duże ich ilości. Może faktycznie to jest spowodowane jakimś osłabieniem (jesień i wiosna to sezon przeziębień), ale to tylko hipoteza.
Proponuję poczekać jeszcze kilkanaście dni i , jeśli problem nie minie, wybrać się do specjalisty.
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment