Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chce być ruda...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Chce być ruda...

hej.
    widzę, że jestem jedną z pierwszych osób tutaj, ale mam nadzieje, że ktoś mi poradzi...

chce być ruda. zamarzyło mi się ale mam milion obaw i wątpliwości począwszy od pytania "czy mi będzie dobrze...?" przez "czy mi się nie zniszczą włosy...?" aż do "jak to zrobić?". Nigdy nie farbowałam włosów, mam kolor...hmm można powiedzieć że jestem bardzo ciemną blondynką lub też jasna szatynką. ogólnie kolor- nieokreślony. i chyba to mnie najbardziej w nim denerwuje

Czy możecie mi poradzić jaką farbę najlepiej wybrać? wiem, że są różne rodzaje uzależnione od tego jak długo ta farba "trzyma". Czy jak wybiore taką 28 myć to mi kolor zejdzie do końca? Boję się że jak nie będzie mi się podobało to nigy nie zejdzie ;P
    a może któraś z Was może polecić jakiś fajny "rudy" odcień?

Aha i jak myślicie? Lepiej iść pierwszym razem do fryzjera z tym? Czy aplikacja jest na tyle prosta że poradze sobie sama w domu?

z góry dzięki za odpowiedzi
    Tandy

Fajny pomysł, sama kiedyś chciałam "zaszaleć" na rudo, ale zostałam jednak przy ciemniejszych włosach Jeśli chodzi o farbę- na pewno nie próbuj na niej "przyoszczędzić" Kup znanej firmy, np. Garniera, od razu są z odżywką po farbowaniu (swoją drogą po niej włosy są cudownie miękkie i puszyste )
    Musisz się zastanowić też czy chcesz mieć ten kolor na stałe, czy nie. Od tego uzależniasz wybór odpowiedniego rodzaju farby- tak jak wspomniałaś. Pamiętaj jednak, że nawet farby tzw. 28 myć, nie do końca mogą tak ładnie od razu zejść i dokładny naturalny kolor może nie powrócić.
    Co do aplikacji...jest raczej prosta, ale jeśli nigdy tego nie robiłaś, a nikt w domu nie będzie mógł Ci pomóc to lepiej pierwszym razem wybierz się do fryzjera, wszystko Ci pokaże i wytłumaczy jak dbać o farbowane włosy
    pozdrawiam

Comment

Osobiście ja polecam Casting L'oreala. Od zawsze z niej korzystałam i jest świetna, też nie psuje włosy, a właściwie zawsze po farbowaniu wyglądają bardzo zadbane i jedwabiste. Dziwne jest to, że włoski po farbowaniu są nawet lespze niż wcześciej. Nie wiem co prawda czy mają rudy odcień, jak nie to poszukaj coś z L'oreala. Podobno to jest firma, która jako pierwsza opatentowała farbę do włosów, a więc mają spore doświadczenie.

Comment

ja bym spróbowała z szamponem na 3 mycia. jak byłam nastolatką często robiłam takie eksperymenty i zawsze kolor się ładnie zmywał. farba na 24 mycia NIGDY nie schodzi do końca i nie zostawia takiego koloru jaki był pierwotnie (przynajmniej jak się robi dużo ciemniejsze włosy, z rudymi też może być problem).

Comment

z "rudych" farb może być Garnier 100% Color - miedziany blond lub też czerwona miedź (może trochę zbyt czerwona)

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
          Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
          masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
          X