Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kiedy można zacząć się malować?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kiedy można zacząć się malować?

Mam dwie młodsze siostry, jedna ma w tej chwili 8 lat, a druga idzie do gimnazjum, czyli ma 13. One codziennie patrzą na mnie, kiedy się maluję i widzę, że z utęsknieniem czekają na moment, kiedy też będą mogły. Zwłaszcza ta starsze. Boję się, że jak pójdzie do tego gimnazjum, to presja otoczenia bedzie taka wielka , ze będąc takim dzieckiem, bedzie chciała na siłe robić z siebie starszą (tak, jak ja to robiłam w tym wieku) ... Słuchajcie, chciałabym z nią o tym porozmawiać. Raz- o wpływie otoczenia na mlodych ludzi i dwa- o tym, co ją tak fascynuje, czyli o makijażu. Dlatego pytam, jak myslicie , kiedy jest odpowiedni moment, by zacząć się malować?

Myślę, że odpowiedni moment na to, by zacząć robić sobie bardzo delikatny makijaż, to 15-16 lat. Makijaż chyba robimy po to, by podobać się komuś, zwłaszcza mężczyznom, czyż nie ?? Dlatego ... Masz rację.. Jeśli takie DZIECKO zacznie się malować i przyciągać do siebie w ten sposób facetów, efekty mogą być tragiczne ... Dlatego uważam, że końcówka gimnazjum to jest moment OK na zaczęcie malowania. A jeśli Twoja siostra będzie chciała to robić wcześniej, spróbuj jej wytłumaczyć, że ... Przez makijaż kobieta staje się bardziej ... wyzywająca, bardziej seksi .. I czy ona wie, co te słowa oznaczają i , czy na pewno taki jest jej cel...

Comment

trzeba też pamiętać, że makijaż mimo wszystko niekorzystnie wpływa na skórę twarzy i jej ogólną kondycję - tylko tuszuje niedoskonałości, ale ich nie usuwa, ale może je pogłębić poprzez zatykanie porów podkładem i pudrem. im wcześniej więc zaczniemy się malować tym w słabszej kondycji będzie nasza skóra na starość.

myślę, że może być to dobry argument, powiedz siostrze, żeby się cieszyła, że nie musi się jeszcze malować, ponieważ nie musi ukrywać żadnych niedoskonałości

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
      X