Moje brwi są dosyć gęste. Właściwie, to ZA gęste. Reguluję je, ale mam wrażenie, że wyglądają trochę bezkształtnie ... Wiem, że brwi to ozdoba twarzy i ich kształt ma duzy wpływ na jej wygląd, ale nie za bardzo wiem, jak się zabrać do ich regulowania, by nadać im ładny kształt... Jak wy regulujecie brwi? Kierujecie się jakimiś specjalnymi "wytycznymi", czy po prostu polegacie na własnym oku ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jak dobrze wykonać regulację brwi?
Collapse
X
-
regulacja brwi to wbrew pozorom bardzo ważna sprawa, ponieważ brwi podkreślają kształt twarzy oraz wpływają także w znacznym stopniu na wygląd makijażu. ja z moją ciemna karnacją, a co za tym idzie bardzo ciemnymi w włoskami muszę szczególnie dbać o brwi, żeby nie wyglądać na zaniedbaną. moje rady w tej kwestii:
- nie wyrywaj włosków z górnej linii brwi, ale z dolnej, tzn. od strony powieki. jeśli będziesz wyrywać górne wkrótce będą odrastać właśnie do góry, co wygląda tragicznie.
- brwi powinny być długości oka, dosięgać do jego kącika zewnętrznego
- pamiętaj o rozdzieleniu brwi nad nosem, jedna brew to strasznie nieestetyczna sprawa
Najnowsze wątki
Collapse
-
Jak wyglada wasza wieczorna lub poranna rutyna jeśli chodzi o pielęgnacje? Chciałabym swoją trochę rozbudować
-
Channel: Kosmetyki
23-02-26, 10:57 AM -
-
Lekkie posiłki zwykle nie sprawiają mi problemu, ale kiedy zjem coś smażonego albo bardziej sycącego, brzuch reaguje natychmiast: czuję rozpieranie,...
-
Channel: Tryb Życia
18-02-26, 01:45 PM -
-
Opadnięte powieki, worki pod oczami, które mam od zawsze, jest to kwestia genów
Mam 21 lat i hashimoto, czy plastyka powiek będzie dobrym pomysłem?...-
Channel: SPA
18-02-26, 10:34 AM -
-
Jakie są koszty startu małego salonu i na czym można zaoszczędzić na początku?
-
Channel: Kosmetyki
18-02-26, 10:01 AM -
-
Jestem ciekawa, jakie macie podejście do ubierania się. U mnie to wieczne niezdecydowanie: komfort czy bardziej kobiecy styl? Do tego często mam problem...
-
Channel: Ubrania
12-02-26, 01:22 PM -

Comment