Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

maseczki domowej roboty

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• maseczki domowej roboty

hej, raczej nie ufam w tej kwestii kosmetykom, ponieważ siłą rzeczy muszą zawierać jakieś składniki chemiczne niekorzystne dla zdrowia, a także substancje, które zapewniają im długi termin przydatności, dlatego też sama przyrządzam maseczki na twarz. zastanawiam się czy Wy też lubicie całkowicie naturalne kosmetyki, a jeśli tak to jakie są Wasze ulubione, najbardziej skuteczne przepisy ? możemy tu stworzyć bazę danych na temat właśnie takich domowych przepisów na urodę !

ja znam dobry sposób na maseczkę rozświetlającą, którą bardzo polecam !

będziesz potrzebowała:

1.) pół szklanki zimnego jogurtu naturalnego
    2.) pół szklanki soku pomarańczowego
    3.) jeden mały banan

wszystko to trzeba zmiksować, nałożyć na twarz i poczekać 10 min, następnie delikatnie zmyć letnią wodą.

gorąco polecam - super rozświetla !

Comment

a oto moja maseczka czosnkowa zwalczająca trądzik - znalazłam ją kiedyś w Internecie i przyniosła mi naprawdę wspaniałe i nieoczekiwane efekty !

Do jej wykonania potrzeba składników w ilości 1 łyżki stołowej, do których należą:
      - Glinka
      - Miód
      - Pasta z czosnku
      - Sok z marchewki

Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać, aby otrzymać jednolitą masę. Następnie maseczkę należy nałożyć na twarz na 15 - 20 minut, a potem dokładnie spłukać i wytrzeć.

Gotowe, życzę powodzenia !

Comment

ja też chętnie podzielę się z Wami przepisem na maseczkę z jabłka, która przeznaczona jest dla cery trądzikowej:

1.) należy obrać i zetrzeć na tarce duże i kwaśne jabłko
        2.) dodać 2 łyżki stołowe miodu pszczelego
        3.) wszystko dokładnie wymieszać dodając drobnych płatków owsianych (ok. łyżkę stołową lub dwie)
        4.) maseczkę należy nałożyć na twarz i pozostawić na ok. 10 - 15 min, a potem zmyć twarz chłodną wodą

serdecznie polecam !

Comment

Ja uwielbiam naturalne kosmetyki! szukam maseczkę jakiejś firmy ekologicznej dla cery mieszanej, jednakże na razie na nic dobrego nie trafilam. bede wdzieczna za link do jakiejsc maseczki w tubce tego typu nie jednorazowej, bo te sotatnie sa strasznie niewydajne?

Comment

Mnie maseczki nie pomagają. Na cerę pomaga mi jedynie iqface. Dzięki niemu skóra jest delikatna.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
            Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
            masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
            X