hej, raczej nie ufam w tej kwestii kosmetykom, ponieważ siłą rzeczy muszą zawierać jakieś składniki chemiczne niekorzystne dla zdrowia, a także substancje, które zapewniają im długi termin przydatności, dlatego też sama przyrządzam maseczki na twarz. zastanawiam się czy Wy też lubicie całkowicie naturalne kosmetyki, a jeśli tak to jakie są Wasze ulubione, najbardziej skuteczne przepisy ? możemy tu stworzyć bazę danych na temat właśnie takich domowych przepisów na urodę !
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
maseczki domowej roboty
Collapse
X
-
ja znam dobry sposób na maseczkę rozświetlającą, którą bardzo polecam !
będziesz potrzebowała:
1.) pół szklanki zimnego jogurtu naturalnego
2.) pół szklanki soku pomarańczowego
3.) jeden mały banan
wszystko to trzeba zmiksować, nałożyć na twarz i poczekać 10 min, następnie delikatnie zmyć letnią wodą.
gorąco polecam - super rozświetla !
-
a oto moja maseczka czosnkowa zwalczająca trądzik - znalazłam ją kiedyś w Internecie i przyniosła mi naprawdę wspaniałe i nieoczekiwane efekty !
Do jej wykonania potrzeba składników w ilości 1 łyżki stołowej, do których należą:
- Glinka
- Miód
- Pasta z czosnku
- Sok z marchewki
Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać, aby otrzymać jednolitą masę. Następnie maseczkę należy nałożyć na twarz na 15 - 20 minut, a potem dokładnie spłukać i wytrzeć.
Gotowe, życzę powodzenia !
Comment
-
ja też chętnie podzielę się z Wami przepisem na maseczkę z jabłka, która przeznaczona jest dla cery trądzikowej:
1.) należy obrać i zetrzeć na tarce duże i kwaśne jabłko
2.) dodać 2 łyżki stołowe miodu pszczelego
3.) wszystko dokładnie wymieszać dodając drobnych płatków owsianych (ok. łyżkę stołową lub dwie)
4.) maseczkę należy nałożyć na twarz i pozostawić na ok. 10 - 15 min, a potem zmyć twarz chłodną wodą
serdecznie polecam !
Comment
-
Ja uwielbiam naturalne kosmetyki! szukam maseczkę jakiejś firmy ekologicznej dla cery mieszanej, jednakże na razie na nic dobrego nie trafilam. bede wdzieczna za link do jakiejsc maseczki w tubce tego typu nie jednorazowej, bo te sotatnie sa strasznie niewydajne?
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment