Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rozszerzone pory

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• rozszerzone pory

hej, zauważyłam ostatnio, że w okolicach nasady nosa, policzków i brody wystąpiły na mojej skórze twarzy bardzo nieestetyczne rozszerzone pory :/ przez wiele lat kiedy byłam nastolatką walczyłam z problemem ogromnych zaskórników i wągrów, więc wiem, że owe pory mogły powstać wskutek moich licznych wizyt na oczyszczaniu mechanicznym twarzy.
    jednakże co teraz zrobić ? czy istnieją jakieś zabiegi lub kosmetyki zwężające pory ?

najlepiej codziennie zimną wodą przemywać twarz po oczyszczaniu. to zaciska pory po oczyszczaniu. dobrze jest też robić maseczki zwężające pory, albo wybrać się poprostu do kosmetyczki, żeby zrobiła zabieg, usuwający pozostałości po trądziku. wiem, że takie zabiegi istnieją, ale niestety nie wiem jak sie nazywają i ile kosztują.

Comment

ja powiem co mi pomaga.
      czeste pilingi w sumie to codziennie bo stosuje żel pilingijacy.
      czasem robie piling z kawy
      czasem tez robie parówke a pózniej maseczke oczyszczająco ściągającą a później lekki krem nawilżający. Tłuste kremy odpadaja.
      na noc po oczyszczeniu tważy żelem pilingujacum i przemyciu tonikiem (bezalkoholowym) AA matującym nakładam krem Acnederm ale nie na całą twarz. w okolicach oczu i ust nakładam nawilżajacy krem z nivea. jeśli myje twaz to zawsze na końcu ustawiam najzimniejszą wode zeby pozamykac pory.
      Szczerze polecam
      ps. Aha ważny tez jest dobry podkład jesli uzywasz zeby nie zapychac porów i zeby tez miał filtry uv.

Comment

Ja osobiście uważam,że najlepiej działa masaż kostką lodu i maseczka z białka jajka!!!Wypróbowałam już wiele produktów(jestem kosmetyczką).Polecam

Comment

Zimne temperatury mogą działać na włosy, ale skóra bardzo ucierpi pod ich wpływem. Cera może się uwrażliwić, przy problemach naczyniowych-popękać naczynka. Zaś parówki nie zrobią nic żeby pory pozamykać - wręcz przeciwnie! Pootwierają je! Nie wolno także stosować codziennych peelingów (szczególnie ziarnistych).
          Bela, będąc kosmetyczką powinnaś wiedzieć, że mało co może pory zamknąć, a maseczka z jajek (moim zdaniem) je tylko pozapycha.
          Jestem kosmetologiem i moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest poddanie się serii zabiegów w gabinecie kosmetycznym. Pisząc pracę dyplomową o peelingach kwasami doszukałam się dużej ilości literatury na temat zwężania porów tymi specyfikami. Odczyn kwasowy może sprawić, że pory się zwęrzą, ale na pewno nie zamkną całkiem. Najbardziej polecanym kwasem jest kwas pirogronowy, który dodatkowo zmniejszy powstawanie zmian trądzikowych. Ale to wszystko na pewno nie po jednym zabiegu.
          Innymi zabiegami, które mogą zmniejszyć ten problem są: mikrodermabrazja diamentowa i korundowa, peelingi kwasami: glikolowym, migdałowym (są najczęściej stosowane). Cen nie podam, bo są różne w zależności od miasta i salonu.

Comment

Przetestujcie sobie choćby Fluid liftingujący BALANCE HB. Skutecznie spłyca pory, bardzo dobry dla osób, które mają problemy z trądzikiem dojrzałym - właśnie takich jak ja ;/ Przeciwdziała powstawaniu zmarszczek - dobre rozwiązanie wielu problemów.
            Click image for larger version

Name:	xl_lift_balance_fluid__1282672014.jpg
Views:	1
Size:	5.8 KB
ID:	3124

Comment

Polecicie jakiś krem dla faceta z cerą o rozszerzonych porach?
              wentylacja

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
              Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
              masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
              X