Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Linoderm Acne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Linoderm Acne

Przyjaciółka poleciła mi ten krem. Bardzo go zachwala. To jest taki punktowy krem na trądzik, co z resztą zdradza nazwa. Ale przed zakupem chciałabym zapytać się, co o nim sądzicie. Czy któraś z was go stosowała???

Aha, no i przyjaciółka powiedziała mi, że mimo, iz ten krem jest punktowy, ona stosuje go na całą twarz. Czy takie stosownie kremów punktowych jest bezpieczne???

punktowe kremy są mocniejsze, bardzo wysuszają cerę. chyba nie warto stosowac krem niezgodnie z "ulotką", jeśli nawet producent nie zaleca stosowania na całą buzie to oznacza, ze lepiej się powstrzymać od podobnych zabiegow.
    o samym kremie - oto jeden ze składników Paraffinum liquidum:
    jeden z produktów destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.
    info zanlazłam na Szkodliwe sk. czy wato z tego korzystać? zdecyduj sama....

Comment

Zgadzam się z N@t@.
      Jeśli chodzi o mnie stosuję punktową emulsję przeciwtrądzikową z Mary Kay (Punktowa Emulsja Przeciwtr), ale tylko punktowo, jak wskazuj nazwa Nie zatyka porów, nie powoduje zaskórników i działa: przyspiesza gojenie się zmian, zmniejsza stan zapalny i działa antyseptycznie. Nie wysusza krost tylko je leczy. Polecam

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
      X