Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szkła kontaktowe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• szkła kontaktowe

Hej, od jakiegoś czasu noszę okulary, a chciałabym teraz spróbować soczewek. wiadomo, zbliżają się wakacje, lato, okulary mają swoje minusy. Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Czy soczewki musi mi przepisać okulista? Jakiego rzędu są to wydatki i jak często musiałabym kupować nowy zestaw?
    Dzięki z góry za odpowiedzi

Musisz iść najpierw do okulisty, żeby wypisał receptę, albo chociaż powiedział Ci, jakie wartości masz nosić. Z soczewkami sprawa ma się troszkę inaczej niż okularami (ja np. mam mocniejsze okulary niż soczewki, żeby oczy się zbytnio nie męczyły). Na początek najlepiej kupić jednodniowe (paczka kosztuje 60zł np acuvue moist one day), zeby oczy się mogły przyzwyczaić do noszenia soczewek - zakładać raz soczewki, a raz okulary. Soczewek w takim opakowaniu jest 15 par.

Comment

polecam szkła 2tygodniowe (acuvue oasis)!!!! są świetne i jeśli chodzi o cenę i o komfort noszenia. oczy nie męczą się tak szybko, jak przy miesięcznych, cena to 70zł za opakowanie, w którym są aż 3 pary!!!! (oczywiście mam na myśli cenę na allegro/w hurtowni soczewek, bo wiadomo, że u optyka drożej).

Comment

A co sądzicie o różnych bajeranckich szkłach, typu inny kolor tęczówki, albo jakiś wzorek?
        Ja noszę zwykłe, na ogół właśnie te 2 tygodniowe

Comment

Mi się strasznie podobają, ale tylko na jakąś imprezę, na pewno nie na codzień. Świetnie wyglądają te, które robią nam... kocie oczy! (ale niektórzy się wystraszyć mogą ;p ) Też bardzo ładne są np. turkusowe, albo soczysto zielone, wyglądają poprostu ŚLICZNIE !!! Myślę, że spokojnie można w ten sposób trochę poszaleć ze zmianę wyglądu.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
          Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
          masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
          X