Czy to prawda, że nosząc okulary przeciwsłoneczne kupione nie u optyka, ale w jakimś innym sklepie np. z ubraniami, można sobie zniszczyć wzrok? Ostatnio usłyszałam w tv, że wtedy więcej szkodliwych promieni dociera do dna oka, czy coś takiego... Wiecie coś na ten temat? Bo trochę się wystraszyłam...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Okulary przeciwsłoneczne
Collapse
X
-
To prawda niestety. Okulary przeciwsłoneczne ze straganu, mimo iż mają naklejkę uv 400 lub podobną, naszych oczu przed szkodliwymi promieniami nie chronią! Przyciemniają nam tylko światło, co powoduje, że źrenica chcąc dostosować się do warunków oświtleniowych, rozszerza się i jednocześnie absorbuje więcej szkodliwych promieni słonecznych. Lepiej więc moim zdaniem się wybrać do optyka i wydać te 100zł na dobre okulary, niż potem narzekać na pogorszony wzrok.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Mam pytanie czy zabieg histeroskopii wyjaśni przyczynę zapalenia endometrium?
Czy zapalenie moze być spowodowane adenomiozą? Dzięki z góry...-
Channel: Tryb Życia
30-06-26, 10:46 AM -
-
Mam 35 lat, palę papierosy i szukam antykoncepcji hormonalnej. Lekarka powiedziała że tabletki dwuskładnikowe są dla mnie przeciwwskazane i zaproponowała...
-
23-06-26, 12:00 PM -
-
Dziewczyny, co sprawdza się najlepiej na nadmiar skóry na górnych powiekach, bo moje spojrzenie straciło świeżość i wyglądam na niewyspaną nawet...
-
Channel: Kosmetyki
22-06-26, 09:25 AM -
-
Wczoraj stwierdziłam że nie mam dowodu osobistego, pewnie wypadł mi z torebki w centrum handlowym. Zgłosiłam na policję ale znajoma mówi że sama...
-
16-06-26, 02:46 PM -
-
Choruje na endometriozę.
Biorę tabletki jednoskładnikowe.
Mam torbiel na jajniku endo.
Mam również mięśniaki.
W czym problem?...-
15-06-26, 01:25 PM -

Comment