Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

farbowanie ubrań

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• farbowanie ubrań

Mam kilka starych ciuchów, które byłyby całkiem w porządku, gdyby nie ich kolory ... Np. mam biały żakiet (który do niczego mi nie pasuje), ciemnozielone spodeki ... Szkoda mi tych ubrań wyrzucać i pomyślałam, że spróbuję zafarbować. Tylko nie za bardzo wiem, jak się do tego zabrać. Gdzie dostanę farbę do tkanin? I jak się jej używa? I czy jak już zafarbuje te moje ubranka, too.... czy będę mogła prać je w pralce? Czy one będą np. czarne już na zawsze, czy ten kolor po jakiś czasie się spierze..??

Hmm, tez kiedyś wpadłam na taki pomysł... Mam niedaleko domu taki bazarek i na nim znalazłam budkę z chemią. Kupiłam czarną farbę do ubrań i na odwrocie było napisane, że mam zagotować wodę w garnku, wcisnąć do tego garnka mój ciuch, wsypać farbę i ileś tam czasu mieszać... Czy tak mieszać aż do wrzenia, już nie pamiętam. W każdym razie był instrukcja.
    Efekt ... Nie był taki,jak chciałam, ponieważ wyszło mi wszystko raczej szare, niż czarne... Szczerze mówiąc nie radzę prać takich farbowanych rzeczy w pralce razem z innymi, bo naprawdę nie wiem, co mogłoby z tego wyjść ... Reasumując.. Jak nie chodziłam w tej bluzce, tak teraz też nie chodzę ..

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
    Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
    masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
    X