Mam kilka starych ciuchów, które byłyby całkiem w porządku, gdyby nie ich kolory ... Np. mam biały żakiet (który do niczego mi nie pasuje), ciemnozielone spodeki ... Szkoda mi tych ubrań wyrzucać i pomyślałam, że spróbuję zafarbować. Tylko nie za bardzo wiem, jak się do tego zabrać. Gdzie dostanę farbę do tkanin? I jak się jej używa? I czy jak już zafarbuje te moje ubranka, too.... czy będę mogła prać je w pralce? Czy one będą np. czarne już na zawsze, czy ten kolor po jakiś czasie się spierze..??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
farbowanie ubrań
Collapse
X
-
Hmm, tez kiedyś wpadłam na taki pomysł... Mam niedaleko domu taki bazarek i na nim znalazłam budkę z chemią. Kupiłam czarną farbę do ubrań i na odwrocie było napisane, że mam zagotować wodę w garnku, wcisnąć do tego garnka mój ciuch, wsypać farbę i ileś tam czasu mieszać... Czy tak mieszać aż do wrzenia, już nie pamiętam. W każdym razie był instrukcja.
Efekt ... Nie był taki,jak chciałam, ponieważ wyszło mi wszystko raczej szare, niż czarne... Szczerze mówiąc nie radzę prać takich farbowanych rzeczy w pralce razem z innymi, bo naprawdę nie wiem, co mogłoby z tego wyjść ... Reasumując.. Jak nie chodziłam w tej bluzce, tak teraz też nie chodzę ..
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment