Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czekolada. a może jednak opłaca się ją jeść?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czekolada. a może jednak opłaca się ją jeść?

czekolada to pewnie jeden z naszych ulubionych słodyczy. smak ma unikalny, poprawia nastrój i kilka innych rzeczy natomiast ma też pewne wady ....

wady:
    1. zła na cere
    2. tłusta

zalety:
    1. magnez
    2. poprawia nastrój
    3. pyszna

jaką czekoladę wybrać, by rozkoszując się smakiem, nie narażać się na ryzyko zostania pryszczatym tłuścioszkiem?? mleczna? gorzka? z owocami? z orzechami?? może jednak nie trzeba z niej rezygnować?

Ja jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi- byle z umiarem. Co do jedzenia słodyczy słyszałam taką opinię lekarza, że po prostu raz na jakis czas trzeba sobie zrobić przyjemność. np. ustalasz sobie, że co dwa tygodnie w sobotę możesz zjeść tyle słodkiego ile ci się zmieści, chociażby cały tort czekoladowy na raz ponoć zdrowiej (bo w sumie ile słodkiego można na raz zjeść, żeby nie zemdliło...?! ;P) niż codziennie podjadać po trochu.
    Co prawda ja się do tego nie stosuję, a czekoladę jako taką zawsze używam na chandrę. Czyli średnio raz na miesiąc ;] i ja już wtedy dobrze wiem na jaką mam ochotę- ide do sklepu i w drodze do domu zjadam całą ;] i wierzcie mi, że wtedy średnio się martwie, że zostane pryszczatym tłusciochem pycha smak i poprawa nastroju- zdecydowanie przeważają wszelkie minusy

Comment

Coś w tym jest. Ja tak właśnie robię, jak mówisz... Nie jem słodyczy na co dzień, ale czasami jak mi się chce czegoś słodkiego (zwłaszcza czekolady), to idę do sklepu i wychodzę z pełną torbą... I oczywiście zjadam to wszystko jednego dnia. A potem przez kolejny miesiąc nawet nie jestem w stanie spojrzeć na słodycze Pryszczatym tłuściochem tez nie jestem, wiec moze to jest właśnie metoda?? Nie jesc na co dzien, ale raz na jakiś czas zaszaleć? A jeżeli jeszcze potwierdza to lekarz ..

Comment

Bardzo podoba mie się tę wątek, zgadzam się z wami dziewczyny, zdecydowanie dużo zdrowiej raz na jakiś czas niż codziennie. Zwłaszcza że akurat teraz mam ochotę na coś słodziutkiego

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X