Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Późne powroty z pracy i obiadokolacja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Późne powroty z pracy i obiadokolacja

Prawie codziennie wracam z pracy około godziny 22. Z domu wychodzę na tyle wcześnie, że jeść obiad o takiej godzinie nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Gdy przychodzę okropnie glodna po calym dniu, najchętniej bym zjadła caą lodówkę, ale co jeść, aby zbytnio nie przytyć? Dajcie mi proszą jakieś pomysły na dobre i lekkie obiadokolacje, ale jednocześnie takie, którymi sobie pojem.

Opuszczenie obiadu nie jest dobrym rozwiązaniem ,gdyż organizm jest o tyle mądry, że odczuł, że nie dałaś mu odpowiedzniej dawki energii. Niestety przez to masz też wrażenie, że masz "wilczy" głód. Po tym jak orgaznizm nie dostał jednego posiłku, naturalną rzeczą jest, że jak zjesz coś na kolację, to odłoży to na zapas na przypadek jeśli taka sytuacja jeszcze raz się zdarzy (chodzi o opuszczenie obiadu). Lepiej zjedz coś w pracy, aby ni mieć tego problemu, gdyż udowodniono wieloma badaniami, że głodówka, diety przynoszą jeszcze gorsze rezultaty niż początkowe i powodują tycie. Gorąco odradzam nie jadanie i ograniczania się na kolację, bo twoje ciało potrzebuje tyle energii ile potrzebuje, opuszczenie obiadu jest tez pomyłką (lepiej weź ze sobą coś z domu jabłko plus kanapka i nie będziesz miała żadnych problemów z kolacjami).
    Last edited by N@t@; 04-07-10, 06:28 PM.

Comment

Jak bym miała czas zjeśc w pracy normalny obiad, to by nie było problemu. Niestety, mam czas tylko na jakąś sałatkę, ewentualnie drożdżówkę itp. Czasami jem sobie danie w 5 minut lub zupki instant, ale wiem, że to neistety zdrowe nie jest. Już nawet nie wiem co brać ze sobą do pracy, żeby było w miarę zapychające, ale też żeby zjedzenie tego nie zabierało mi zbyt dużo czasu.

Comment

To rzeczywiście jest problem,n o i nie zazroszczę - pewnie stresującą masz pracę, jeśli w pracy nie ma normalnej przerwy na obiad to radzę zgłosić to do Okręgowego Inspektoratu Pracy, gdyż jest to nielegalne (możesz zgłosić to anonimowo). W końcu skąd masz wziąć energię żeby pracować?

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X