Co wy wybieracie i dlaczego? W czym słodzik jest lepszy od zwykłego cukru i jak bardzo rożni się smakiem? Pytam, bo jestem na etapie wyeliminowywania z mojej diety wszystkiego , co niezdrowe i chce to zrobić z głową
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
cukier vs słodzik ?
Collapse
X
-
Wiem, że lepszy jest cukier od słodzika! i to zdecydowanie lepszy, ponieważ słodzik stważa niebezpieczeństwo dla organizmu, gdyż powstaje nieporozumienie między mózgiem, a trzuską. Trzeba to może lepiej wyjaśnić, a więc: kiedy jemy słodzik mózg wysyła do trzuski sygnał, że jemy coś słodkiego i że musi wydzielić insulinę, nawet jeżeli ona nie jest potrzebna. Trzuska rozumie w końcu, że dała się nabać i następnym razem jak mózg mówi: "Wyślij insulinę!", ona już tego nie robi. Szczególnie niebezpieczny jest słodzik, kiedy osoba po jakimś czasie powraca do cukru.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment