Słuchajcie, tyle się mówi o szkodliwości czekolady względem naszej cery. Chciałabym dowiedzieć się, co konkretnie w czekoladzie jest takiego szkodliwego i czy biała czekolada dla osób mających problem z cerą także jest zabroniona ??? Uwielbiam czekoladę... Ale uwielbiam też mieć gładką buzię... Zastanawiam się, czy naprawde musze sobie wszystkiego odmawiać(
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biała czekolada
Collapse
X
-
no nie spokojnie, czekoladę jak najbardziej możesz jeść, tylko oczywiście najlepiej tą z zawartością kakao pozywej 80%. biała czekołada, tylko tak się nazywa, nie jest to czekołada niestety, bo nie ma w niej kakao. niebezpieczny tak naprawdę dla cery jest cukier, który jest zawarty w czekoładzie, kupuj czekoładę z fruktozą zamiast cukru i masz problem z głowy.
-
BIAŁA CZEKOLADA:
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyna sojowa), aromat.
ZAWIERA MLEKO, SOJĘ. MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ORZECHÓW ORAZ PSZENICY.
(wzięłam to ze str. Milka. Najdelikatniejsza przyjemność - Intro)
co to jest ten tłuszcz kakaowy?? myślałam, że to to samo, co kakao ..
i mnie też do tej pory wydawało się, że to kakao jest głównym winowajcą, jesli chodzi o psikusy naszej cery ... ;>
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment