Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy w życiu potrzebne i ważne są zmiany?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czy w życiu potrzebne i ważne są zmiany?

jak myślicie, czy w życiu konieczne są zmiany? chodzi mi o zmiany wizerunku, towarzystwa itp. czy musimy im ulegać, czy możemy też zapobiec temu i pozostać sobą.

To nie jest łatwy temat... W pierwszej chwili pomyślałam, że ze zmianami w wizerunku jest mniejszy problem, bo w końcu to jest takie drobne urozmaicenie, które jednak nie ma większego wpływu na nasze życie. ALE z drugiej strony jeśli to ma sprawić, że poczujemy się bardziej pewni siebie = bardziej otwarci = chętni do wychodzenia do ludzi, do DZIAŁANIA , to to jest bardzo ważna sprawa. I wbrew pozorom nie taka płytka, jak mogłoby się wydawać. Jeśli chodzi o zmiany towarzystwa, to zdecydowanie warto pozostać sobą. Tutaj warto zaznaczyć, że należy rozsądnie wybierać przyjaciół i nie sugerować się tym, czy ktoś jest FAJNY, POPULARNY, ŚMIESZNY i tym bardziej CZY CHODZI NA IMPREZY. Ja w młodszym wieku popełniłam taki właśnie błąd. Poczułam nudę i zapragnęłam zaprzyjaźnić się z ludźmi, których uważałam za "fajnych". Nie bez powodu użyłam słowa "fajny", ponieważ jest to słowo kompletnie bez treści. Nic nie oznacza. I tacy właśnie byli ci moi nowi znajomi. Imprezowicze bez moralności. Wydaje mi się, że dziś wielu młodych ludzi wpada w tę pułapkę i bardzo mi przykro na to patrzeć. W każdym razie zmierzam do tego, że powinniśmy kierować się tym, by mieć PRAWDZIWYCH przyjaciół ( nie ważne ilu, może być trójka, ale prawdziwych i na zawsze ), a nie tym, by mieć 238 pseudo przyjaciół "z melanżu", bo to ulotne i niewiele warte. Wchodząc w nowe towarzystwo powinniśmy pamiętać, że mamy swoje własne ideały, zasady moralne i ich nie zatracić.
    Last edited by sunday87; 30-06-10, 12:40 AM.

Comment

Takie zmiany czasami są potrzebne. Sunday87 tutaj ma rację w 100% jeśli chodzi o te przelotne 'imprezowe' znajomości. Jest pewien wiek, kiedy człowiekowi nudzi się taki tryb życia i nagle uświadamia sobie, że nie ma prawdziwych znajomych, z którymi można poważnie porozmawiać, bo wszyscy mają w głowie tylko imprezy i lekkie tematy bez głębszych treści. Czasami też mamy tak dość naszego otoczenia, że najchętniej byśmy się zamknęli w domu i z nikim nie rozmawiali. Błąd! Właśnie wtedy trzeba spróbować trochę poszerzyć grono. Wyjść na nowe 'tereny', poznać nowych, CIEKAWYCH ludzi, którzy interesują się tym czym my, mają o czym z nami porozmawiać. To naprawdę pomaga! Człowiek odzyskuje wtedy radość życia

Comment

Moim zdaniem zmiany są jak najbardziej potrzebne. Przebywanie w tym samym towarzystwie przez długi czas męczy i powoduje, że nie mamy szans na rozwój osobisty. Jeśli zmienimy towarzystwo, zmienimy tok myślenia, znajdziemy nowy cel w życiu i być może coś więcej osiągniemy.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X