Muszę wyrobić sobie do pracy książeczkę sanepidu, ale nawet średnio wiem jak się do tego zabrać...wiem że trzeba robić jakieś badania na nosicielstwo, ale gdzie mam się udać, żeby to załatwić? I ile takie badania mogą kosztować?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
książeczka sanepidu
Collapse
X
-
najpierw musisz się wybrać do najbliższej stacji Sanepidu, a tam można kupić czystą książeczkę i zlecić potrzebne do jej wyrobienia badanie na nosicielstwo. koszt takiego badania to ok. 40 - 70 zł, a wykonuje się je przynosząc przez 3 dni pod rząd do Stacji próbki kału do analizy. wyniki badania dostępne są po upływie tygodnia, a następnie wpisuje się je do książeczki Sanepidu.
potem trzeba także odwiedzić lekarza medycyny pracy, aby wykonał badania i umieścił w książeczce odpowiednią pieczątkę stwierdzającą brak przeciwwskazań.
wpis z książeczki ważny jest rok, potem trzeba przedłużyć jej ważność.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment