Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak stresu, słońce – a łuszczyca skóry głowy i tak się trzyma. Co dalej?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak stresu, słońce – a łuszczyca skóry głowy i tak się trzyma. Co dalej?

U córki łuszczyca skóry głowy dalej się utrzymuje, mimo że ma wakacje, zero szkoły, zero stresu. Słońce, dużo odpoczynku, a zmiany jak były, tak są. Czy to znaczy, że u niej musi chodzić o coś innego niż stres?

Ja nie jem mięsa i jest spoko. Ale ważne, żeby też trochę mniej sterować wszystkim, szczególnie jak chodzi o dzieci. To tak bardziej z tej psychologicznej strony. Czasami łuszczyca się trzyma nie przez stres tu i teraz, tylko przez napięcia z przeszłości. U mnie pomogła zmiana podejścia i dermokosmetyki – np. szampon Psorisel wprowadziłam na stałe.Click image for larger version

Name:	485084003_1372844887083332_4698465430283505650_n.jpg
Views:	0
Size:	95.5 KB
ID:	4712

Comment

To córka. Ma wakacje, stresu zero, słońce jest, a i tak łuszczyca jest. Szukam innych przyczyn... Zmieniliśmy dietę, wyeliminowałam mleko, przetworzone rzeczy. Pomogło trochę, ale nie zniknęło. Teraz testujemy ten zestaw Psorisel i dopiero zaczynamy widzieć większą różnicę:

Comment

Może hormony? Tak się zastanawiam, czy mają wpływ na łuszczycę. Ja zauważam u siebie zmiany w zależności od cyklu – przed miesiączką zawsze pogorszenie. U dzieci to może być też kwestia dojrzewania, tarczycy albo innych rzeczy, które nie są takie oczywiste od razu.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X