U córki łuszczyca skóry głowy dalej się utrzymuje, mimo że ma wakacje, zero szkoły, zero stresu. Słońce, dużo odpoczynku, a zmiany jak były, tak są. Czy to znaczy, że u niej musi chodzić o coś innego niż stres?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Brak stresu, słońce – a łuszczyca skóry głowy i tak się trzyma. Co dalej?
Collapse
X
-
Ja nie jem mięsa i jest spoko. Ale ważne, żeby też trochę mniej sterować wszystkim, szczególnie jak chodzi o dzieci. To tak bardziej z tej psychologicznej strony. Czasami łuszczyca się trzyma nie przez stres tu i teraz, tylko przez napięcia z przeszłości. U mnie pomogła zmiana podejścia i dermokosmetyki – np. szampon Psorisel wprowadziłam na stałe.
-
Może hormony? Tak się zastanawiam, czy mają wpływ na łuszczycę. Ja zauważam u siebie zmiany w zależności od cyklu – przed miesiączką zawsze pogorszenie. U dzieci to może być też kwestia dojrzewania, tarczycy albo innych rzeczy, które nie są takie oczywiste od razu.
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Lekarz wspomniał, że mogę mieć stan przedrzucawkowy, ale nie wiem dokładnie, na jakiej podstawie się to stwierdza. Czy ktoś wie, jakie są kryteria...
-
Channel: Tryb Życia
Wczoraj, 01:49 PM -
-
Hej, czy w Krakowie znajdę jakiś sprawdzony gabinet od depilacji laserowej bikini? Mam już dość podrażnień i wrastających włosków po maszynce.
-
Channel: Ciało
18-09-25, 01:20 PM -
-
Czy lepiej sprawdza się wanna, czy prysznic – co według Was daje większy komfort?
-
18-09-25, 10:35 AM -
-
Czy ktoś korzysta z taxi na co dzień, np. do pracy? Czy to w ogóle ma sens?
-
15-09-25, 08:21 AM -
-
Czy warto sadzić borówki w ogrodzie, skoro mamy swoje jagody?
-
12-09-25, 01:07 PM -
Comment