Czy ktoś z Was miał bardzo nasilone łuszczenie skóry głowy, takie, że nic już nie pomagało? Mam łuszczycę od lat, ale tym razem wysyp jest wyjątkowo silny. Zastanawiam się, czy próbować jeszcze metod naturalnych, czy już przejść na leki immunosupresyjne. Jak sobie radzicie z dużymi ogniskami?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak opanować duże wysypy łuszczycy skóry głowy – naturalnie czy lekami?
Collapse
X
-
Ja mam łuszczycę od ponad 12 lat i u mnie jest tak: przy mniejszych ogniskach radzę sobie dziegciem, lampą UVB (chodzę na NFZ) i mocnym natłuszczaniem. Ale gdy wysyp jest duży i nie do opanowania – wtedy dopiero sięgam po leki immunosupresyjne. W międzyczasie dbam o skórę, żeby nie wracała tragedia: szampon Psorisel i płyn Psorisel na noc pomagają utrzymać głowę w ryzach między nawrotami.
Najnowsze wątki
Collapse
-
hej, ostatnio dowiedziałam się o zabiegu zwanym oczyszczaniem manualnym twarzy i mam do was kilka pytań. na czym polega ten zabieg? boli? ile trwa?...
-
Channel: Kosmetyki
Dzisiaj, 01:59 PM -
-
Czy ktoś z Was miał bardzo nasilone łuszczenie skóry głowy, takie, że nic już nie pomagało? Mam łuszczycę od lat, ale tym razem wysyp jest wyjątkowo...
-
Channel: Tryb Życia
Dzisiaj, 11:18 AM -
-
Dziewczyny jak ratować wypadające włosy
Dodam że od porodu przyjmuje kwas foliowy i żelazo (2x feroplex) ponieważ mam ostrą anemię i lekarz...-
Dzisiaj, 11:17 AM -
-
Robię usługi mobilne — czy są darmowe terminale, które działają w trasie i jak je zdobyć?
-
Dzisiaj, 11:08 AM -
-
Lekarz wspomniał, że mogę mieć stan przedrzucawkowy, ale nie wiem dokładnie, na jakiej podstawie się to stwierdza. Czy ktoś wie, jakie są kryteria...
-
Channel: Tryb Życia
01-10-25, 01:49 PM -
Comment