Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

choroba lokomocyjna

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• choroba lokomocyjna

Witam wszystkich serdecznie
    Chciałam się Was poradzić, ponieważ od dziecka dręczy mnie choroba lokomocyjna. Głównie cierpię w autokarach, na długich dystansach, bo w samochodzie pomaga mi siedzenie z przodu, obok kierowcy. Przez długie lata po prostu unikałam wycieczek autokarowych, ale tak się teraz złożyło, że niedługo będę zmuszona jechać i to bardzo długo. Czy znacie jakieś sposoby na chorobę lokomocyjną, które mogłyby mi pomóc? Rozumiem, że mogę zażyć coś w stylu aviomarinu, chociaż pamiętam, że nie działał on na mnie najlepiej A czy znacie jakieś inne sposoby? Będę wdzięczna za każdą poradę, bo nie wiem jak wytrzymam tych parenaście godzin w autokarze

aviomarin to podstawa. musisz siadać tam, gdzie ruch jest najmniej odczuwalny, czyli pierwsze miejsca w samochodzie, autobusie, śródokręcie statku, okolice skrzydel w samolocie), pozycja leżąca lub półleżąca, zrezygnuj z czytania i obserwacji drzewek za oknem co więcej: wdychaj świeże powietrze we wnętrzu środka lokomocji jeśli to możliwe, nie jedz przed podróżą i w jej trakcie, często śpij i się zrelaksuj. na blędnik też robi dobrze... cynamon!!!

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
    Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
    masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
    X