Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kobieta kierowca

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kobieta kierowca

hej, zastanawiam się jakie jest Wasze zdanie na temat stereotypu dotyczącego kobiet za kierownicą ?
    jak Wy odnosicie się do tego stwierdzenia ?
    czy jest to prawda czy też bezzasadne zarzuty ?
    jak długo jeździcie ? czy przeżyłyście w swoim życiu kierowców wiele stłuczek czy też wręcz odwrotnie ?

Hmmmmm.... Cóż, generalnie uważam, że mężczyźni są lepszymi kierowcami, ale ...Faceci jeżdżą szybko, czasami o wiele za szybko. Mam wrażenie, że myślą, że są niezniszczalni ... Że "im się przecież nic nie stanie"....... Jeżdżą gwałtownie , np. przy zmianie pasa "z nienacka" wpychają się w dziury między dwoma samochodami. Po włączeniu migacza nie odczekują tych 5 sekund, żeby inni kierwcy mogli zarejestrować, że on zmienia pas, czy skręca, czy cokolwiek.. Jakby byli sami na jezdni. Niczego się nie boją, czesto brakuje im wyobraźni.

Kobiety natomiast są bardziej wystraszone.. Jeżdżą spokojniej (lub jak kto woli mniej dynamicznie) .

Faceci mówią, że "baby za kierownicą się malują, czeszą, gadają przez telefon" . Bzdura.. Faceci robią to samo. Może bez malowania, ale naprawde czesto widze faceta, ktory gada przez telefon i jednocześnie zapieprza tym samochodem, jak głupi... Puszczanie kierownicy też jest super (bo jedną ręką zmienia biegi, a drugą trzyma telefon)...

Także ... Nikt tutaj nie jest bez winy Jedyne, co mogę radzić wszystkim kierowcom, to : więcej wyobraźni, więcej rozwagi, więcej KONCENTRACJI na tym, co dzieje się na drodze. Bo jeśli uważnie obserujemy drogę, to nawet, gdy ktoś przed nami popełni błąd, zrobi coś głupiego, złamie zasady, toooo będziemy w stanie odpowiednio zareagować. Uważam, że koncentracja i myślenie w czasie jazdy , to najlepsza ochrona dla naszego życia i zdrowia.

Stłuczki jeszcze nie miałam Wierzę, że to dzięki temu, że jak prowadzę, to TYLKO PROWADZĘ. telefon jest w torebce, nie podziwiam przyrody, nawet nie śpiewam

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
    Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
    masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
    X