Moja koleżanka jest pracoholiczką. Non stop pracuje, bez chwili wypoczynku, śpi jakieś 5h maksymalni i coraz częściej widzę u niej oznaki przemęczenia. Ona jednak sluchać mnie nie chce, twierdzi, że czuje się doskonale i że poprostu lubi swoją pracę. Czy pracoholizm się leczy?! Martwię się o nią, bo jak tak alej pójdzie może dojść do poważniejszych skutków ;/
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pracoholizm
Collapse
X
-
Zaproponuj koleżance wspólny, koniecznie kilkudniowy lub weekendowy wypoczynek. Na dłuższy na pewno się nie zgodzi. Owszem, istnieje sposób na pracoholizm - poprostu pójść do psychologa. On doradzi, jakie działania podjąć w celu zmiany toku myślenia. Jeżeli przyjaciółka nie będzie chciała iśc sama, pójdź za nią - doradzi Ci jak możesz jej pomóc.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Hej, czy któraś z dziewczyn boryka się z nerwicą? Byłam dziś w pracy i się zdenerwowałam bardzo bo się pokłóciłam z chłopakiem. Pracowałam...
-
Channel: Tryb Życia
09-03-26, 12:21 PM -
-
Cześć! Rozważamy zorganizowanie na weselu stołu z alkoholami i instrukcjami do kilku prostych drinków, które goście mogliby zrobić samodzielnie,...
-
06-03-26, 10:48 AM -
-
Tradycyjne środowiska gier często wydają się mechaniczne, reagując w ten sam sposób na każdego użytkownika. Nowoczesny ekosystem musi być dynamiczny,...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
27-02-26, 11:25 PM -
-
Które elementy wyposażenia lub sprytne rozwiązania w waszym domu najbardziej ułatwiają codzienne życie i polecilibyście je osobom planującym własny...
-
27-02-26, 01:22 PM -

Comment