Czy wg. Was modeling może być traktowany jako... zawód? Owszem, jest to bardzo ciężka praca, ale za to bardzo często owocuje wielkimi pieniędzmi i życiem na wysokim poziomie. Jednak, czy warto ryzykować bardzo często zdrowie, żeby wspiąć się na szczyt, a później i tak w wieku około 30 lat, automatycznie z niego spaść? Co myślicie? Bycie modelką, czy zwykła, umysłowa praca? Co bardziej popłaca?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Modeling
Collapse
X
-
zeby zostać modelką trzeba mieć kogoś kto cię do biznesu wprowadzi ) nie okłamujmy się, że dziewczynę "z ulicy" tak po prostu wezmą tylko za samą urodę, tym bardziej że dzisiaj urodę można wykreować nawet z niezbyt atrakcyjnej kobiety dzięki rozwojowi chirurgii płastycznej, a zatem jak masz ktoś ma znajomości to można spróbować. I jeszcze jedna rzecz będąc sukcesyjną modelką w wieku 30 lat już dawno się jest zamężną, a co za tym idzie - pracować już nie trzeba, bo mąż najczęściej ma pieniądzę. Ja osobiście nie widzę to jako zawód, bo nie realizuje ta działalność kobiety w rzeczywistości, a tylko potwierdza stereotyp o kobietach rzucających się bez skrupułów na łatwe pieniądzę, przecież wiadomo że praca umysłowa potrzebuje dużo więcej umiejętności i kompetencji niż pozowanie na zdjęciach. Poza tym zauważyłam strasznie ciekawą rzecz, a mianowicie - modelki nie są w większości ładne, np. dziewczyny w Warszawie są często dużo ładniejsze nie będąc modelkami, z tego wynika, że bycie modelką nie oznacza a ni bycie ładną, a nie inteligentną
-
Każdy człowiek ryzykuje zdrowie, żeby wspiąć się na szczyt... Myślisz, że , jak to nazwałaś, "zwykła, umysłowa praca" jest zawsze dobra dla zdrowia?? Stres? Nieprzespane noce? Całe dnie przed komputerem? W pomieszczeniach? Nieregularne posiłki? i jeszcze raz stres? i jeszcze raz??? Teraz tak naprawdę każdy chce znaleźć się na szczycie. Wyścig szczurów szczerze mówiąc dla mnie jest o wiele gorszym pomysłem na życie, niż dbanie o dietę i dbanie o siebie.
Oczywiście ja niewiele wiem o byciu modelką. Ale wiem coś o "zwykłej pracy umysłowej".
Poza tym.... Tutaj trzeba rozważyć, co dla kogo jest wazne w życiu. Modelka prezentuje cudze pomysły, a pracownik umysłowy ma szansę wprowadzić w życie własne....
Jeśli któraś dziewczyna "ma warunki" i ma takie marzenie, by w życiu zostać wieszakiem na ubrania, to dlaczego by tego marzenia nie spełnić. Zawód jak zawód... Po 30tce przecież można zacząć robić coś innego. Uczyć sie można przez całe zycie, czyz nie?
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment