studia to taki czas, ze najlepiej byłoby się jak najwięcej uczyć i poświecac na to każdą wolną chwilę. ale wiadomo -czasem trzeba odpocząć, trzeba gdzieś wyjść ze znajomymi no i przydałoby się też trochę $$$ ... Jakie macie sposoby, by to wszystko pogodzić? Jest w ogóle jakas możliwość na to, by pogodzić studia z pracą? Nie mówię oczywiscie o pracy pełnoetatowej, ale o dorabianiu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
dorabianie podczas studiów
Collapse
X
-
Ja dorabiałam sobie w trakcie liceum i potem studiów jako konsultantka kosmetyczna. Teraz już się już w to nie bawię, ale wtedy był to łatwy zarobek na codzienne przyjemności i tańsze kosmetyki
Jeśli chodzi o fajny marketing to prowadzi go Oriflame, ale za to w Mary Kay jest bardziej profesjonalnie i jeśli masz bogatych klientów duuużo więcej zarobisz
-
No tak dorabianie na kosmetykach jest dosyć łatwe szczególnie jeżeli studiujesz i masz kontakt z ogromną ilością osób, które spotykasz codziennie No i masz o wiele tańsze produkty dla siebieSkuteczne preparaty na wypadanie włosów
Comment
-
Ja normalnie pracowałam, zmieniłam tok nauczania z dziennego na zaoczny, coś za coś (doświadczenie i możliwość wpisania go w CV szukając lepszej pracy przykład - bezcenne). Ja akurat pracowałam w salonie (depilacja laserowa, mikrodermabrazja diamentowa) podciągnęłam angielski (mieliśmy takie pacjentki), kontakt z klientem. to niezwykle ważne.
Comment
-
Podczas studiów można dorobić sobie na umowie zlecenie. Pracodawca nie płaci wtedy od Ciebie składek do ZUS. Zobacz: http://umowazlecenie.podlasie.pl
Comment
-
Fajnym sposobem na dorobienie jest naming, czyli tworzenie nazw. Jeśli jest się kreatywnym, można na tym zrobić.
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment