Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolczyk w małżowinie usznej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kolczyk w małżowinie usznej

Chciałabym zrobić sobie kolczyk w małżowinie usznej , tylko obawiam się dwóch rzeczy : że będzie bolało i, ze beda potem jakieś komplikacje ... Jak to się odbywa? Może mogłybyście mi powiedzieć, czy to boli o wiele bardziej, niż standardowe przekłuwanie ucha???
    Kosmetyczka mówi, że nie, ale chyba jej nie wierzę ...

Sama mam kolczyka w miejscu, które się nazywa tragus (ta taka mała wypustka przy uchu, też chrząstka), i tak:
    - co do bólu to jest to sprawa bardzo subiektywna, jedych boli, innych mniej; mnie akurat nie bolało, tylko miałam takie trochę dziwne uczucie (jak przy robieniu normalnego kolczyka)
    - po drugie i najważniejsze: takigo kolczyka się NIE robi u KOSMETYCZKI!!!! i nie pistoletem! bo chrząstka się ciężko goi i pistolet może ją poszarpać na tyle, że jak będziesz chciała kiedyś wyjąć kolczyk, to zostanie mało estetyczna dziura; zrób go w salonie piercingu, iglą i wenflonem (czyli u ludzi, którzy się na tym znają); kosztuje może troszke więcej (za mój dałam 90zł z kolczykiem), ale bezpieczniej!!

Comment

zgadza się. kolczyk w chrząstce u kosmetyczki nie, w salonie piercingu tak. ja tu dopowiem odnośnie gojenia się dziury w takim miejscu (też mam przebitą chrząstkę, w miejscu które się chyba nazywa... helix? ) - jakieś 2 tyg nie możesz spać na tym uchu, które masz przebite, potem przestaje boleć ale dalej jest trochę drażliwe. dobrze robi smarowanie tego miejsca żelem tribiotic (bo przemywanie wodą utlenioną odpada - ona niszczy chrząstkę), który zapobiega stanom zapalnym.

Comment

kolczyk w pępku

korzystając, że rozmawiacie tu o kolczykach, chciałam zapytać czy któraś z was ma kolczyk w pępku? Ja się od dłuższego czasu noszę z myślą zrobienia sobie takiego. czy ten też należy robić w specjalnym studio piercingu? boli? :P

Comment

moim zdaniem, jeśli ktoś ma ochotę zrobić sobie kolczyk gdziekolwiek c;, powinien korzystać z usług profesjonalistów. słyszałam o wielu powikłaniach, które spowodowane były wizytą u kosmetyczki, a nie osoby zajmującej się tym fachowo, po ukończonym kursie. chyba najbardziej przerażającym przykładem był kolczyk w pępku zrobiony pistoletem (!). oczywiście sam ukończony kurs nie gwarantuje bezpieczeństwa, dlatego należy również sprawdzić renomę osoby, która proponuje takie usługi, opinie klientów itd.
          myślę, że warto poważnie zastanowić się nad osobą, w której ręce chcemy się oddać. w innym przypadku możemy narazić się na reakcje alergiczne, infekcje, a w najgorszym blizny.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
          Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
          masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
          X