Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

cytologia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• cytologia

słyszałam, iż każda kobieta powinna regularnie poddawać się temu badaniu, aby uniknąć raka szyjki macicy, ale niestety niewiele wiem na jego temat. orientuję się, że powinnam zgłosić się z nim do ginekologa, ale nie wiem czy każdy lekarz tej specjalizacji może je przeprowadzać ? czy są one bardzo drogie ? jaki jest ich przebieg ? czy należy się do nich jakoś odpowiednio przygotować ? proszę, pomóżcie !

ostatnio się zglosilam z tą "prośbą" do gineakologa,a ona na to powiedzial, ze majac 20 lat nie ma co się martwić. a ty myslisz ze warto? bo wydaje mi sie ze on poprostu nie chcial mi robic tego badania ze wzgledu na koszty, moze muszę nacisnąc i dla swego zdrowia jednak poddać się temu badaniu.

Comment

znalazłam ostatnio artykuł, który pomoże rozwiać Wasze wątpliwości, zajrzyjcie:

Cytologia ratuje życie

z tego wynika, że badaniu powinny poddać się kobiety po 25 roku życia, a jeśli wynik okazał się pomyślny powtarzać je co trzy lata, mam rację ?

Comment

Tak zgadzam się z wami, ale inne badania rutynowe są tak samo ważne. Mówie rutynowe, ale w Polsce lekarze nie za bardzo lubią zlecać badania, zwłaszcza jeśli są specyficzne.

Jest to bardzo denerwujące słyszeć od lekarzy, jak mówią:

Nie ma po co robić tych badań jeśli nie ma dolegliwości!
        Przecież to głupio! Jeśli są dolegliwości często jest za póżno na leczenie!! Nasi lekarze nie wiedzą nic o zapobieganiu, myślą, że jakaś zwykła morfologia wszystko mówi... a kiedy coś w morfologii jest nie tak oni mówią:

ale jest prawie w normie, nie ma czego się martwić
        Idioci...

Dziewczyny... nakażcie waszym lekarzą, żeby dali wam skierowanie na przynajmniej następujące badania (zwłaszcza jeśli macie ubezpiecznie i macie je za darmo):

• Progesterone
        • Estradiol (Estrogen)
        • Testosteron
        • DHEA-S
        • Cortisol
        • Melatonin
        • Osteoporosis Risk Evaluation (badanie moczu)
        • Kombinacja minerałów i toxiny (badanie włosów)

Macie więcej info na tej stronie: Diagnostic Testing :: Health-Science.Com ::

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X