Od dłuższego czasu używam Lactacydu do higieny intymnej. Jest świetny... pomijając cenę. Czy jest jakis jego odpowiednik, równie dobry, ale trochę tańszy? Zależy mi na czymś specjalnie do skóry skłonnej do podrażnień i alergii.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tańszy odpowiednik Lactacydu
Collapse
X
-
Lactacyd sklad:
Aqua, Magnesium laureth sulfate, Disodium laureth sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, Głyceryl Laurate, Głycol Distearate, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide Mea, Laureth-10, Methyl Isothiazolinone, Methyl Chloro-lsothiazolinone, PEG-7 Głyceryl cocoate, Lactose, Milk Protein, PEG-55 Propylene Głycol Oleate, Propylene Głycol, Phenoxyethanol, Parfume, 5-Bromo-5-Nitro-1, 3-Dioxane, Propylene Głycol, Lactic Acid, Sodium Chloride.
AA Skład:aqua, sodium laureth sulfate, lauramidopropyl betaine, propylene glycol, aloe barbadensis leaf extract, PEG-75 lanolin, cocamide DEA, chlorhexidine digluconate, hamamelis virginiana (witch hazel) extract, tetrasodium EDTA, lactic acid, methyldibromo glutaronitrile, phenoxyethanol, allantoin, phantenol, retinyl palmitate, PEG-30 hydrogenated castor oil, glycerin, citric acid, sodium benzotriazolyl butylphenol sulfonate, buteth-3, tributyl citrate, parfum, CI ..... (kolor, różny zależnie od wersji), benzyl salicylate
Comment
-
Uważam, że czasami warto wydać więcej i być zadowolonym niż szukać tańszych "odpowiedników", które nie będą aż tak dobre.
Moja ginekolog poleciła mi Laktacyd i odkąd go używam nie mam problemu z podrażnieniami, dlatego już nie eksperymentuje z tańszymi kosmetykami.
Za jakość czasami trzeba też zapłacić.
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Cześć! Prowadzę niewielki zakład usługowy i zastanawiam się, czy w ogóle warto wprowadzać płatności kartą. Czy program Polska Bezgotówkowa...
-
Channel: Nowe Technologie
19-02-25, 03:44 PM -
-
Zastanawiam się, czy w ogóle warto wieszać lustro w przedpokoju. Z jednej strony może być praktyczne, ale z drugiej nie chcę, żeby pomieszczenie wyglądało...
-
Channel: Ubrania
14-02-25, 03:05 PM -
-
Hej, dziewczyny jaki żel do mycia twarzy i kremy polecacie na trądzi różowaty? Dodam że skóra bardzo sucha i 40+. Czy cetaphil byłby tu dobrą...
-
Channel: Kosmetyki
14-02-25, 02:07 PM -
-
Od jakiegoś czasu mam częste bóle głowy, zwłaszcza po długim dniu pracy przy komputerze. Staram się unikać tabletek i szukam bardziej naturalnych...
-
Channel: Kosmetyki
14-02-25, 01:48 PM -
-
Zauważyłam, że mam trudność w przepracowaniu pewnych emocji z przeszłości. Czy autohipnoza może pomóc w ich uwolnieniu? Czy trzeba mieć doświadczenie,...
-
Channel: Tryb Życia
14-02-25, 01:45 PM -
Comment