Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

żylaki ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• żylaki ?

witam wszystkich, martwię się o moje nogi, ponieważ dokładnie nie wiem jakie są zwiastuny występowania na nich w przyszłości żylaków.
    czy wie ktoś kto szczególnie jest narażony na żylaki ?
    jak można się przed nimi chronić ?

w kwestii żylaków powinny zaalarmować Cię takie objawy jak: puchnięcie czy mrowienie łydek, a także powstawanie tzw. "pajączków", czyli pękanie dużych naczynek krwionośnych - widoczne stają się fioletowe i zielone żyłki.

szczególnie narażone na wystąpienie żylaków są osoby wykonujące swoją pracę na stojąco, kobiety często chodzące na obcasach, a także osoby obciążone genetycznie.
    niekorzystnie na rozwój żylaków wpływać może siadanie "noga na nogę" czy po "turecku".

Comment

aby dodatkowo upewnić się czy nie grozi Ci wystąpienie żylaków proponuję zrobić badanie, które przeprowadzić można w domowym zaciszu, a przynosi wymierne skutki: zmierz obwód wokół kostki nogi i pod kolanem rano i wieczorem - jeśli różnica w mierzonych obwodach jest duża należy zwrócić się o pomoc do lekarza, który ustali czy wszystkie żyły są drożne, a jeśli nie ja walczyć z żylakami

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
      X