Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

płyn micelarny lepszy, niż zwykłe mleczko ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• płyn micelarny lepszy, niż zwykłe mleczko ?

Dowiedziałam się ostatnio o istnieniu takiego kosmetyku, jak płyn micelarny. Ma on być podobno złożony z miceli, czyli jakichś tam nieregularnych cząstek enzymów kwasów tłuszczowych. Nie jestem chemikiem, ale mniej więcej chodzi o to, że złożony jest z cząsteczek tłuszczy. Makijaż jak wiadomo też w większości składa się z tłuszczy, dlatego ten płyn lepiej ma go zmywać. Ponoć płyn micelarny ma zastąpić nam i mleczko i tonik. Ale to jest tylko teoria. Chciałam zapytać, czy maci taki płyn pośród swoich kosmetyków i, czy jesteście z niego zadowolone

Mam taki z Avene - Lotion micellaire for sensitiv skin. Jest bardzo dobry, widzę na waciku jak dokładnie sa zmywane kosmetyki, przed tym miałam mleczko do demakijażu, ale przeszłam na takiego typu lotiony, bo też podobno zawiera mniej chemikatów. Ponadto wydaję mi się, że nic z tych rzeczy w sobie nie ma (już nie pamiętam dokładne składniki, a wyrzuciłam opakowanko) i jest też dobry dla alergików.

Comment

ja miałam jakiś czas temu płyn micelarny (nie pamietam, jakiej firmy, chyba AA), w kazdym razie był o wiele lepszy od zwykłego mleczka. było widać na waciku, że zmywa o wiele wiecej makijażu ... skóra była bardzo dobrze oczyszczona. a najlepsze jest to, że zmywał też tusz do rzęs i to tak porządnie . tak wiec polecam

Comment

ja stosuję vichy Purete Thermale - płyn micelarny i jestem z niego bardzo zadowolona. świetnie zmywa makijaż, nie zawiera alkoholu (co jest niezwykle ważne, ponieważ nie wysusza skóry jak inne produkty służące oczyszczaniu twarzy) ani mydła (które pozostaje na twarzy, nawet jeśli go nie widać). dla mnie niezwykle istotny jest również fakt, że jest hipoalergiczny - nie jestem narażona na reakcję alergiczną po jego użyciu. polecam w 100 %

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X