Jak sobie radzicie z wytrzymałością lakieru na przykład na mycie naczyć? Ja juz szału dostaję szczerze powiedziawszy, bo za każdym razem, jak coś robię w domu, kawalek lakieru na paznokciu znika ;p Mam wszystko robić w rękawiczkach, czy co?! Nie mam pojęcia, jak temu zaradzić ;/ Nie mam czasu na to, żeby codziennie malować sobie paznokcie!!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Roboty domowe i pomalowane paznokcie
Collapse
X
-
trzeba koniecznie robić wszystko w rękawiczkach !
dzięki temu uchronisz lakier na paznokciach, ale także superwrażliwą skórę dłoni przez detergentami i ich niesprzyjającym działaniu. trzeba pamiętać o tym, że dłonie narażone są na najbardziej dotkliwe próby przez całe życie - często nie dbamy o nie tak jak o twarz, więc wciąż są wystawiane na mróz, upał, otarcia mechaniczne, a także różne niebezpieczne dla skóry środki, a w efekcie szybciej się starzeją. niestety w Polsce wciąż po stanie zaniedbywanych przez lata dłoni można odgadnąć wiek kobiety.
dlatego tez moim zdaniem warto pamiętać o rękawiczkach i dbać o dłonie - szczególnie, że dodatkowo dzięki temu można uchronić lakier przed zniszczeniem
-
tak, tak. zgadzam się co do rękawiczek. a do tego mam jeszcze pewien pomysł, by nasze ręce wręcz skorzystaly na robotach domowych przed założeniem rękawiczek smarujemy ręce gruba warstwą kremu, naciągamy te gumowe cuda i zabieramy się za zmywanie pod wpływem ciepła krem idealnie wsiąknie tak, ze po skończeniu zmywania skóra bedzie aksamitna
Comment
-
Ja nauczyłam się stylizacji paznokcia w New Nails. Potrafię już wykonać to tak, aby było zrealizowane solidnie i na poziomie. Tak aby się utrzymało. O dziwo wcale nie jest to takie trudne, ale oczywiście odpowiednie doświadczenie - niezbędne.
Comment
-
Aktualnie pracuję w salonie kosmetycznym, ale kiedy zbiorę należycie gotówki i kapitału, na pewno będę chciała wystartować z własnym biznesem. Mam ku temu konkretny plan. Jeśli tylko znajdą się pieniądze, to usługi kosmetyczne będę wykonywała sama...
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment