Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co zrobić, żeby lakier na paznokciac dłużej się trzymał?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Co zrobić, żeby lakier na paznokciac dłużej się trzymał?

Zawsze, kiedy maluję paznokcie, jakkolwiek bym się starała, to lakier po ok. 3 dniach zaczyna odpryskiwać, a po 5 wygląda już tragicznie. Co zrobić, żeby zaoszczędzić sobie pracy i nie marnować na te paznokcie tyle czasu?
    Jak idę na manicure do salonu, wówczas lakier trzyma się 7-8 dni i wygląda bardzo przyzwoicie. Jak osiągnąć taki efekt w domu, nie wydając przy tym fortuny?

No niestety tak to jest z tym lakierem, że szyblo zchodzi, natomiast żelowe paznokcie są na to świetnym wynalazkiem, wtedy można na dłużej mieć luzik.
    Mogę poradzić po naniesieniu lakieru, póżniej - lakier utrwalający. No i oczywiście nie wszystkie firmy są tak samo dobre, a więc tani lakier tu nie zawsze będzie dobry. Jednym słowem trzeba w niego zainwestować.

Comment

Wierzch paznokci pokryty jest taką naturalną osłoną, taką.. hmm.. tłustą i właśnie ze względu na nią lakier odpryskuje.
      Ja mam na to taką metodę - po zmyciu starego lakieru, spiłowaniu paznokci i tym podobnych czynnościach, delikatnie "spiłowuję" wierzch paznokcia takim papierowym pilniczkiem. Tak robią też panie w salonie manicure. Ale to tak bardzo, bardzo delikatnie, żeby te paznokcie ''odtłuścić" i jednocześnie nie uszkodzić płytki. Bo jeśli spiłujemy ją za bardzo, wówczas paznokieć będzie nam się łamał.
      A i jeszcze jedna rzecz. Teraz niektóre zmywacze są z witaminami i NATŁUSZCZAJĄCE. Jak pomalujesz paznokcie od razu po użyciu takiego zmywacza, to możesz mieć pewność, że po dwóch dniach będzie odpryskiwał miłej zabawy

Comment

N@t@, może i masz rację, że droższy lakier lepszy, ale np. w tej chwili mam pomalowane paznokcie lakierem Sally Hansen (50kilka zł), który kupiłam kilka miesięcy temu i już po jednym dniu odpryskuje i wygląda paskudnie. Wcześniej tak nie było, więc moja konkluzja jest taka - lakier NOWY = DOBRY, lakier STARY = ZŁY

Comment

Świetne lakiery, które dopiero po 4 dniach zaczynają lekko odpryskiwać (ale głównie przez uszkodzenia mechaniczne i np za długie trzymanie rąk w wodzie przy myciu naczyń ;p ) ma Maybelline. One się nazywają ForeverStrong - polecam na 100% !! Lakiery te są lekko sprężyste, czuć nawet po pomalowaniu (takie jakby trochę gumowe), przez co nie odpryskują tak łatwo.

Comment

carpe diem, a ile ten Twój ForeverStrong może kosztować? Czy to jest jakaś rozsądna cena?

Comment

Lakier hybrydowy new nails u mnie wytrzymuje mniej więcej 2 miesiące, bez żadnych poprawek, stylizacja cały czas tak samo fajna. Tradycyjne lakiery zawsze mnie irytowały, nawet te droższe, szybko trzeba było poprawiać... to nie dla mnie.

Comment

Mojej klientce nic się nie trzyma Odchodzą po 1-2 dniach.
                Co mam robić?

Comment

A wiemy coś więcej o klientce?
                  Czy na coś choruje? Leczy się przewlekle? Przyjmuje jakieś leki tymczasowo/na stałe? Hormony, sterydy? Jest w ciąży?
                  Ogółem wiele rzeczy może wpłynąć na jakość wykonanej stylizacji. W tym stan zdrowia naszej klientki.
                  To, że stylizacja nie trzyma się dłużej niż 1-2dni wcale nie musi być spowodowane naszym błędem.
                  Baza hybrydowa do paznokci – klucz do trwałego manicure hybrydowego Przeczytaj artykuł na ten temat tylko na BeautyBlogs!

Poczytaj sobie o tym jak dobrac bazę.
                  Last edited by Nonni; 25-03-25, 02:04 PM.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
                  Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
                  masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
                  X