Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Twardy czy miękki materac

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Twardy czy miękki materac

Szukam nowego materaca 160x200, bo obecny jest już tak wysiedziany, że rano budzę się bardziej zmęczony niż wieczorem. Ale mam dylemat – lepszy twardy czy miękki? Mam czasem bóle kręgosłupa i chciałabym, żeby materac trochę pomagał, a nie pogarszał sprawę.

To zależy od tego, jak śpisz i jaki masz typ bólu. Ogólnie mówi się, że dla osób z problemami z plecami lepsze są materace średnio twarde albo twardsze, ale nie może to być deska, bo wtedy też będzie źle. Jeśli śpisz na boku, to lepszy będzie materac, który lekko się dopasowuje i odciąża barki oraz biodra. Jeśli na plecach, to ważne, żeby kręgosłup był w naturalnej pozycji, czyli nie może się zapadać. Są też materace ze strefami twardości, które lepiej wspierają różne części ciała. Warto zobaczyć opcje tutaj: https://sleepinghouse.pl/137-materace-160x200
    Last edited by Nonni; 10-03-25, 01:39 PM.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
    Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
    masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

• Ogrzewanie do nowego domu
      Nonni
      Czy możęcie polecić ogrzewanie do nowego domu?
      Pompe ciepła czy ogrzewanie gazowe?...
      Dzisiaj, 10:55 AM
    • Kiedy planować ogród
      Nonni
      Jestem w trakcie budowy i zastanawiam się keidy najlepiej jest już zająć się ogrodem?...
      Dzisiaj, 10:11 AM
    • Gotowe dania ze słoików
      Gabriel20
      Cześć, chciałbym zebrać opinie na temat rozwiązania jakim są gotowe dania w słoikach. Przy obecnym braku czasu zaczynam szukać czegoś, co da...
      Wczoraj, 01:29 PM
    • Kolposkopia
      vevi
      Hej dziewczyny, czy któraś z was miała wykonywaną kolposkopię oraz pobieraną biopsję? Niestety wyszła mi nieprawidłowa cytologia i dostałam...
      21-01-26, 10:10 AM
    • Rzeszów ginekolog
      Nonni
      Dziewczyny w związku z tym że mam endometrioze, staramy się z mężem o dziecko już dwa lata. Ostatnio byłam w ciąży ale poroniłam. W związku...
      19-01-26, 01:49 PM
    Working...
    X