Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Twardy czy miękki materac

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Twardy czy miękki materac

Szukam nowego materaca 160x200, bo obecny jest już tak wysiedziany, że rano budzę się bardziej zmęczony niż wieczorem. Ale mam dylemat – lepszy twardy czy miękki? Mam czasem bóle kręgosłupa i chciałabym, żeby materac trochę pomagał, a nie pogarszał sprawę.

To zależy od tego, jak śpisz i jaki masz typ bólu. Ogólnie mówi się, że dla osób z problemami z plecami lepsze są materace średnio twarde albo twardsze, ale nie może to być deska, bo wtedy też będzie źle. Jeśli śpisz na boku, to lepszy będzie materac, który lekko się dopasowuje i odciąża barki oraz biodra. Jeśli na plecach, to ważne, żeby kręgosłup był w naturalnej pozycji, czyli nie może się zapadać. Są też materace ze strefami twardości, które lepiej wspierają różne części ciała. Warto zobaczyć opcje tutaj: https://sleepinghouse.pl/137-materace-160x200
    Last edited by Nonni; 10-03-25, 01:39 PM.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
    Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
    masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

• Gładzie na tynki
      Wiolata
      Mamy położone tynki gipsowe twarde ale są nierówności z tynku mąż chce sam położyć gładzie. Jakie polecacie ??? I możecie krok po kroku opisać...
      13-03-25, 01:36 PM
    • Zakup profesjonalnego ekspresu do kawy
      Nonni
      Możecie doradzić jakiś dobry ekspres do kawy? Chodzi tutaj o zakup ekspresu do kawy do bistro ...
      13-03-25, 12:23 PM
    • Buty na wiosnę do pracy
      Nonni
      Szukam butów na wiosnę do pracy – coś wygodnego, ale też w miarę eleganckiego, bo mam dress code. Nie chcę szpilek, ale typowe sportowe też odpadają....
      13-03-25, 10:29 AM
    • Szukam płytek
      Wiolata
      Szukam płytek do ułożenia w jodełkę angielską. Koniecznie jak najbardziej zbliżone wyglądem do drewna. Chcę, żeby na pierwszy rzut oka nie było...
      12-03-25, 02:53 PM
    • Prezenty dla klientek
      Wiolata
      Hej, czy macie pomysły na prezenty dla klientek z okazji rocznicy salonu kosmetycznego?...
      11-03-25, 03:19 PM
    Working...
    X