Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Twardy czy miękki materac

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Twardy czy miękki materac

Szukam nowego materaca 160x200, bo obecny jest już tak wysiedziany, że rano budzę się bardziej zmęczony niż wieczorem. Ale mam dylemat – lepszy twardy czy miękki? Mam czasem bóle kręgosłupa i chciałabym, żeby materac trochę pomagał, a nie pogarszał sprawę.

To zależy od tego, jak śpisz i jaki masz typ bólu. Ogólnie mówi się, że dla osób z problemami z plecami lepsze są materace średnio twarde albo twardsze, ale nie może to być deska, bo wtedy też będzie źle. Jeśli śpisz na boku, to lepszy będzie materac, który lekko się dopasowuje i odciąża barki oraz biodra. Jeśli na plecach, to ważne, żeby kręgosłup był w naturalnej pozycji, czyli nie może się zapadać. Są też materace ze strefami twardości, które lepiej wspierają różne części ciała. Warto zobaczyć opcje tutaj: https://sleepinghouse.pl/137-materace-160x200
    Last edited by Nonni; 10-03-25, 01:39 PM.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
    Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
    masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

• Dietetyk online
      freles
      Czas najwyższy zawalczyć o lepszą sylwetkę. Chciałam Was podpytać o kwestie organizacyjne, a dokładniej o to, czy wybór między dietetykiem przyjmującym...
      03-06-26, 11:51 AM
    • Szukam firmy sprzątającej w Gdyni
      vevi
      Cześć! Szukam sprawdzonej firmy sprzątającej w Gdyni i przy okazji chcę podpytać o Wasze doświadczenia, bo to mój pierwszy raz z taką usługą....
      21-05-26, 10:25 AM
    • Labioplastyka czy miałyście
      freles
      1. U kogo robiłyście ? Jaka kwota?
      2. Czy jesteście zadowolone? A może żałujecie bądź coś poszło nie tak?
      3. Jak wasza rekonwalescencja...
      18-05-26, 12:21 PM
    • Ciekawe zabawki do ogrodu
      vevi
      Hej, szukam ciekawych zabawek do ogrodu
      Czym bawia się obecnie Wasze maluchy?...
      12-05-26, 02:34 PM
    • Diagnoza psychologiczna
      Nonni
      Hej, czy któraś z was dostała diagnozę zaburzeń osobowości narcystycznych? Terapueta twierdzi że je mam i nie bardzo akceptuje to że ja uważam,...
      05-05-26, 11:06 AM
    Working...
    X