bardzo seksowna, sprawia, że usta są ponętne , a ich właścicielka pociągająca. ale wydaje mi się, że nie wszyscy mogą jej bezkarnie używać... Np. jak ktoś ma czerwone wypieki na twarzy (tzw. rumień), albo czerwone krostki , albo bardzo kolorowy makijaż oczu ... to ja raczej jestem na 'nie'. to o tym sądzicie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
czerwona szminka
Collapse
X
-
w makijażu należy pamiętać, aby wyważyć proporcje ! jeśli decydujemy się na podkreślenie oczu to usta nie powinny grać równie wyrazistej roli i odwrotnie, jeśli o tym zapomnimy możemy niestety uzyskać efekt przerysowania, czyli daleki od zamierzonego. moim zdaniem kolorowe cienie do powiek trochę się gryzą z krwistoczerwonymi ustami i sprawiając, że makijaż staje się kiczowaty. najlepiej dograć usta z grafitowymi, szarymi lub innymi ciemnymi kolorami.
nawet jeśli ktoś przestrzega wyżej wymienionych wskazówek nie oznacza, iż jest to kosmetyk przeznaczony dla niego, m. in. kiepsko wygląda na wąskich ustach.
należy jeszcze pamiętać, że czerwona szminka bardzo zwraca uwagę na niedoskonałości zębów - od razu podkreśla żółte przebarwienia, co wygląda niezwykle nieestetycznie.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Cześć! Prowadzę niewielki zakład usługowy i zastanawiam się, czy w ogóle warto wprowadzać płatności kartą. Czy program Polska Bezgotówkowa...
-
Channel: Nowe Technologie
19-02-25, 03:44 PM -
-
Zastanawiam się, czy w ogóle warto wieszać lustro w przedpokoju. Z jednej strony może być praktyczne, ale z drugiej nie chcę, żeby pomieszczenie wyglądało...
-
Channel: Ubrania
14-02-25, 03:05 PM -
-
Hej, dziewczyny jaki żel do mycia twarzy i kremy polecacie na trądzi różowaty? Dodam że skóra bardzo sucha i 40+. Czy cetaphil byłby tu dobrą...
-
Channel: Kosmetyki
14-02-25, 02:07 PM -
-
Od jakiegoś czasu mam częste bóle głowy, zwłaszcza po długim dniu pracy przy komputerze. Staram się unikać tabletek i szukam bardziej naturalnych...
-
Channel: Kosmetyki
14-02-25, 01:48 PM -
-
Zauważyłam, że mam trudność w przepracowaniu pewnych emocji z przeszłości. Czy autohipnoza może pomóc w ich uwolnieniu? Czy trzeba mieć doświadczenie,...
-
Channel: Tryb Życia
14-02-25, 01:45 PM -
Comment