bardzo seksowna, sprawia, że usta są ponętne , a ich właścicielka pociągająca. ale wydaje mi się, że nie wszyscy mogą jej bezkarnie używać... Np. jak ktoś ma czerwone wypieki na twarzy (tzw. rumień), albo czerwone krostki , albo bardzo kolorowy makijaż oczu ... to ja raczej jestem na 'nie'. to o tym sądzicie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
czerwona szminka
Collapse
X
-
w makijażu należy pamiętać, aby wyważyć proporcje ! jeśli decydujemy się na podkreślenie oczu to usta nie powinny grać równie wyrazistej roli i odwrotnie, jeśli o tym zapomnimy możemy niestety uzyskać efekt przerysowania, czyli daleki od zamierzonego. moim zdaniem kolorowe cienie do powiek trochę się gryzą z krwistoczerwonymi ustami i sprawiając, że makijaż staje się kiczowaty. najlepiej dograć usta z grafitowymi, szarymi lub innymi ciemnymi kolorami.
nawet jeśli ktoś przestrzega wyżej wymienionych wskazówek nie oznacza, iż jest to kosmetyk przeznaczony dla niego, m. in. kiepsko wygląda na wąskich ustach.
należy jeszcze pamiętać, że czerwona szminka bardzo zwraca uwagę na niedoskonałości zębów - od razu podkreśla żółte przebarwienia, co wygląda niezwykle nieestetycznie.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Mam 35 lat, palę papierosy i szukam antykoncepcji hormonalnej. Lekarka powiedziała że tabletki dwuskładnikowe są dla mnie przeciwwskazane i zaproponowała...
-
Channel: Tryb Życia
23-06-26, 12:00 PM -
-
Dziewczyny, co sprawdza się najlepiej na nadmiar skóry na górnych powiekach, bo moje spojrzenie straciło świeżość i wyglądam na niewyspaną nawet...
-
Channel: Kosmetyki
22-06-26, 09:25 AM -
-
Wczoraj stwierdziłam że nie mam dowodu osobistego, pewnie wypadł mi z torebki w centrum handlowym. Zgłosiłam na policję ale znajoma mówi że sama...
-
16-06-26, 02:46 PM -
-
Choruje na endometriozę.
Biorę tabletki jednoskładnikowe.
Mam torbiel na jajniku endo.
Mam również mięśniaki.
W czym problem?...-
15-06-26, 01:25 PM -
-