bardzo seksowna, sprawia, że usta są ponętne , a ich właścicielka pociągająca. ale wydaje mi się, że nie wszyscy mogą jej bezkarnie używać... Np. jak ktoś ma czerwone wypieki na twarzy (tzw. rumień), albo czerwone krostki , albo bardzo kolorowy makijaż oczu ... to ja raczej jestem na 'nie'. to o tym sądzicie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
czerwona szminka
Collapse
X
-
w makijażu należy pamiętać, aby wyważyć proporcje ! jeśli decydujemy się na podkreślenie oczu to usta nie powinny grać równie wyrazistej roli i odwrotnie, jeśli o tym zapomnimy możemy niestety uzyskać efekt przerysowania, czyli daleki od zamierzonego. moim zdaniem kolorowe cienie do powiek trochę się gryzą z krwistoczerwonymi ustami i sprawiając, że makijaż staje się kiczowaty. najlepiej dograć usta z grafitowymi, szarymi lub innymi ciemnymi kolorami.
nawet jeśli ktoś przestrzega wyżej wymienionych wskazówek nie oznacza, iż jest to kosmetyk przeznaczony dla niego, m. in. kiepsko wygląda na wąskich ustach.
należy jeszcze pamiętać, że czerwona szminka bardzo zwraca uwagę na niedoskonałości zębów - od razu podkreśla żółte przebarwienia, co wygląda niezwykle nieestetycznie.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment