Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pasty wybielające zęby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pasty wybielające zęby

Co myślicie o pastach wybielających? Warto sobie nimi zawracać wogóle głowę? Bo ostatnio koleżanka kupiła pastę Blanx ( z wyciągiem z porostu islandzkiego), która podobno jej trochę zęby wybieliła. Zastanawiam się, czy warto ją kupić, bo kosztuje ponad 20 zł i poza tym boję się, że zniszczy mi szkliwo ;/ Co myślicie?

O tej paście nie słyszałam opinii ludzi, którzy używali. Myslę, że nie jest szkodliwa zapewnie ma właściwości jakie prezentuje. Osobiście polecam pastę znanej marki i polecanej przez stomatologów blend-a-med 3D White. Jest zupełnie bezpieczna dla szkliwa. Pasty mają różne właściwości. Ja używam 3D White LUXE Glamour naprawdę widać różnicę po paru użyciach. Jest w miarę przystępnej cenie ok 15 zł. Są zapewne inne skuteczne pasty. Jakie polecacie?

Comment

Co sądzicie o Pearl Drops Hollywood Smile ?

Podobno jest to środek zawierający cząsteczki polerujące i utleniające, więc czy nie wpłynie niekorzystnie na kondycję mojego szkliwa ? Ma podobno również usuwać osad i przebarwienia. Kosztuje ok 18 zł, więc zastanawiam się czy jest to sensowny wydatek. Jakie jest Wasze zdanie o tym produkcie ?

Comment

Hejka dziewczyny!
        Ja używa wybielającej pasty Rembrandt i jeśli chodzi o wybielanie to jest świetna, po tygodniu używania zauważyłam bardzo dużą różnice. Niestety ta pasta ma jedną wadę moje zęby stały sie bardziej wrażliwe, więc musiałam ją odłożyc na bok. Teraz używam ją na na przemian z pasta sensodyne (jeden tydzień ta drugi tydzień ta) i jestem bardzo zadowolona z efektu ponieważ zęby są coraz bielsze i nie są wrażliwe.
        Tak więc jako pastę wybielającą gorąco polecam "Rembrandt", być może u Was nie będzie powodowała nadwrażliwości.

PS. Ja tą paste kupiłam w USA, ale myśle że w Polsce jest ona również dostępna

Comment

Dziewczyny uważajcie z tymi produktami, są BARDZO SZKODLIWE...
          Poczytajcie składniki past do zębów.

Na przykład:

REMBRANDT Sensitive zawiera:
          Hydrated Silica, Aqua, Glycerin, Sorbitol, Aluminum Hydroxide, Potassium, Nitrate, Sodium Citrate, Aroma, Cyamopsis Tetragonolobus Gum, Sodium Monofluorophosphate, Papain, Citric Acid, Dicalcium Phosphate, Paraffinum Liquidum, Methyparaben, Sodium Sacharin, Limonene, CI 16035

Pearl Drops Hollywood Smile zawiera:
          Sorbitol, Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Alumina, Sodium Dodecylbenzenesulfonate, PEG-12, Aroma, Pentasodium Triphosphate, Pentapotassium Triphosphate, Zinc Peroxide, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Limonene, CI 74160, CI 77891

Ja polecam Lavera ponieważ
          PASTA DO ZĘBÓW BEZ FLUORU Lavera zawiera:
          wyciąg z echinacei*, sorbitol, drobinki kwasu krzemowego, kreda, ksylit, sól morska, glutamat kwasu tłuszczowego z kokosa, ksantan, nalewka z mirry, wyciąg z arniki górskiej*, wyciąg z krwawnika*, wyciąg z propolisu, aromat
          *składniki pochodzące z upraw ekologicznych

I gwarantuję wam, że wybiela... może nie aż tak jak inne, ale za to jest zdrowa.

Comment

Jeśli chodzi o pasty to jak dla mnie najskuteczniejsza jest Biała Perła. Przyznam, że spełniła moje oczekiwania. Nie jest też zbyt droga, w tym sklepie kupiłem ją za mniej niż 47zł []Biała Perła - System Wybielający - CentrumBieli.pl - Wybielanie zębów, białe zęby

Comment

Małgosia kupiłaś czy kupiłeś? Napisałaś "kupiłem".

Oto skła "Biała Perła":

Skład:
              woda
              kwas poliakrylowy
              trójetanoloamina
              glikol propylenowy
              ester metylowy kwasu p-hydroksybenzoesowego
              mentol, 10% nadtlenek karbamidu
              fluorek sodu
              Może i wybiela może i nie.... ale kto chce takie składniki w ustach?

Comment

Ja się zastanawiam, czemu te wszystkie pasty "niby" wybielające są tak drogie. Patrząc na skład to nie ma nic tam szczególnego? Faktycznie wybieliłyście sobie zęby pastą?

Comment

Bardzo skuteczna w przypadku krwawienia dziąseł jest pasta Ajona. Znacie?
                  W aptece kupicie ją za kilka złotych, a przy regularnym stosowaniu daje naprawdę bardzo fajne efekty!

Comment

Co dokładnie oznacza regularne stosowanie? Po każdym posiłku? Ile trzeba myć zęby by je doprowadzić do fajnegi koloru?

Comment

Regularne stosowanie oznacza tyle, co mycie trzy razy dziennie, chyba że jadasz systematycznie, np. 4 razy dziennie, to wtedy możesz myć zęby po każdym posiłku. Dla osób, które jedzą bardzo nieregularnie, mycie zębów po każdym posiłku byłoby bardzo problematyczne. Tak więc 3 razy dziennie będzie OK.

Comment

W moim przypadku zdecydowanie najbardziej sensowne będzie standardowe mycie trzy razy dziennie. Najpierw rano, później po obiedzie, a na sam koniec po kolacji. Niestety, ale dosyć często jadam przekąski i ciężko byłoby za każdym raz myć zęby. No bo jak?

Comment

Tak naprawdę to te pasty to pic na wodę i mało komu pomagają. Sensodyna niby taka dobra ale jednak mało skuteczna.
                          Ci wszyscy artyści o bielutkich ząbkach to po prostu sobie je malują lub jakoś laserowo usuwają nalot.

Comment

Emilka - nie popieram Twojego zdania. Być może bogaci wybielają zęby wyłącznie zabiegami, ale wcale nie trzeba tak robić. Jak najbardziej można np. dojść do tego solidnym podejściem do kwestii higieny jamy ustnej, jak również pastami do zębów. Wskazany przykład pasty Ajona naprawdę działa.

Comment

Wybielanie jest skuteczne, ale nie daje trwałego efektu - musisz nabyć dobre przyzwyczajenia. Zęby muszą być myte wtedy kiedy trzeba i systematycznie. Koniec z kawą, papierosami, bo jeśli nie, to zęby będą wyglądały tak samo źle, jak kiedyś!

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
                              Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
                              masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
                              X